Remorci

Masif iti pune la dispozitie o gama larga de remorci specializate pentru transportul generatoarelor stationare, astfel incat curentul electric sa fie disponibil oriunde ai nevoie.

Cum alegi remorca pentru transportul unui generator stationar?

Daca ai nevoie sa muti frecvent un generator stationar, cea mai eficienta solutie este utilizarea unei remorci auto. Atunci cand alegi remorca pentru transportul unui generator de curent trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte:

  • Omoloarea RAR – daca vei transporta generatorul de curent pe drumuri pubice, va trebui sa inmatriculezi remorca si pentru a o inmatricula vei avea nevoie de Cartea de Identificare a Vehicului emisa de RAR. Astfel trebuie sa te asiguri ca remorca este omologata pentru circulatia pe drumurile publice si este insotita de CIV sau COC.
  • Masa maxim autorizata a remorcii reprezinta masa totala admisibila pentru remorca si generatorul transportat. Verifica daca autovehiculul pe care vrei sa il utilizezi poate tracta remorca dorita (verifica in CIV-ul autovehicului masa maxima remorcabila).
  • Sarcina utila reprezinta masa utila (masa generatorului) care poate fi transportata de remorca, se obtine scazand masa proprie a remorcii din masa maxim autorizata .
  • Sistemul de franare – remorcile pot sa nu aiba sistem de franare (in general remorcile mai mici de 750 kg) sau pot fi echipate sistem de franare in cazul remorcile cu masa maxima admisibila mai mare.
  • Pentru circulatia pe drumurile publice remorcile trebuie sa fie echipate cu sistem de iluminare si semnalizare, verifica daca mufa de cuplare a sistemului electric al remorcii este compatibila cu mufa sistemului electric al autovehiculului.
  • Numarul de puncti: remorcile mici sunt prevazute cu o singura punte, in timp ce remorcile capabile sa transporte greutati mai mari sunt echipate cu doua puncti
  • Verifica daca soferul detine categoria de permis de conducere necesara. Un sofer care detine permis de conducere categoria B are dreptul sa conduca un ansamblu format dintr-un vehicul din categoria B (cu masa maxima autorizata sub 3.5 tone si maxim 8+1 locuri) si o remorca cu masa maxim autorizata care nu depaseste 750 kg sau poate tracta o remorca cu masa maxima autorizata mai mare de 750 kg daca masa maxim autorizata a ansamblului de vehicule nu depaseste 4.250 kg. Pentru celelalte cazuri soferul are nevoie de un permis de conduce cu categoriile BE sau CE.

Alege din oferta Masif remorca potrivita pentru a-ti desfasura eficient activitatea.

Vezi mai multe › Mai putine ›

19 Produse

produse/pagină

19 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact