Ciocane rotopercutoare si demolatoare cu acumulator

Ciocanele rotopercutoare si demolatoarele cu acumulator sunt alegerea ideala in situatiile in care nu ai acces la o sursa de energie electrica. Cele mai bune baterii sunt cele care incorporeaza tehnologia Li-Ion. Acestea se incarca repede, unt durabile si ofera o autonomie rezonabila, diferita in functie de capacitatea acumulatorului si de materialul prelucrat. Daca ai de rezolvat o lucrare mai complexa, alege pachetele cu mai mult de o baterie.

Tensiune acumulator

Exprimata in volti (V) tensiunea acumulatorilor este unitatea de masura care indica puterea pe care o dezvolta scula electrica.
Poti alege ciocane rotopercutoare si demolatoare cu acumulatori de 18 V, 28 V, 36 V sau 54 V. Exista ciocane demolatoare mari alimentate cu acumulatori de 72 V.

Capacitate acumulator

Exprimata in amperi (Ah) capacitatea acumulatorilor este unitatea de masura care indica autonomia acumulatorului, respectiv durata de utilizare pana cand acesta trebuie reincarcat. Autonomia este relativa fiind influentata de tipul de material prelucrat dar si de maniera de operare de catre utilizator
Capacitatea acumulatorilor variaza de la 2 Ah pana la 12 Ah. Pe langa acestia poti alege acumulatori cu capacitatea de 3, 4, 6 sau 9 Ah.

Ciocane rotopercutoare

Rotopercutorul, cunoscut sub numele de bormasina (in germana “bohrmachine” - masina de gaurit cu burghiu) este o unealta care, pe langa functia de rotatie, este echipata cu un sistem de percutie electropneumatic. Un ciocan rotopercutor este proiectat pentru gaurirea in beton, zidarie sau piatra cu ajutorul unui burghiu cu varful acoperit cu carburi metalice care poate strapunge atat betonul dur cat si armatura.

Functii ale unui ciocan rotopercutor

 • Gaurire
 • gaurire cu percutie
 • percutie/daltuire
 • blocare ax pentru fixarea daltii

Specificatiile ciocanului rotopercutor cu acumulator:

 • Energia de impact – forta cu care masina actioneaza asupra burghiului (Joule)
 • Frecventa batailor – numarul de percutii pe minut (bpm)
 • Turatia la mersul in gol – numarul de rotatii pe minut cu care se realizeaza operatiile de gaurire
 • Tipul de mandrina – SDS-Plus, SDS-MAX, hexagonala, mandrina cu bacuri
 • Tensiune acumulator – energia care actioneaza angrenajul bormasinii
 • Capacitate acumulator – autonomia de lucru a rotopercutorului

Ciocane demolatoare

Cunoscut si sub numele de picamer / pichamer (in engleza pick-hammer; pick = tarnacop/cazma + hammer=ciocan), ciocanul demolator este extrem de util atat mesterului amator cat si celui profesionist pentru executarea lucrarilor de demolare si daltuire.
Ciocanele demolatoare pot realiza lucrari de complexitate diferita, de la demolare usoara, realizarea de canale in caramida, zidarie si beton sau inlaturarea placilor de gresie si faianta, pana la spargerea platformelor betonate ori a asfaltului sau demolarea unor structuri compacte din beton.

Specificatiile ciocanului demolator cu acumulator:

 • Energia de impact – forta cu care masina actioneaza asupra burghiului (Joule)
 • Frecventa batailor – numarul de percutii pe minut (bpm)
 • Tensiune acumulator – energia care actioneaza angrenajul bormasinii
 • Capacitate acumulator – autonomia de lucru a rotopercutorului

Spre deosebire de ciocanele rotopercutoare, demolatoarele nu au functie de rotatie, ci doar percutie, iar frecventa percutiilor este mai mica. Masif va pune la dispozitie ciocane demolatoare si picamere de la branduri precum Makita, DeWalt, Bosch, Milwaukee si altele. Recomandam folosirea echipamentului de protectie pentru siguranta deplina pe santier.

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 118

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 118

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele