Accesorii panouri fotovoltaice

Pe langa invertor, panouri si baterii de acumulatori, un kit cu panouri fotovoltaice cuprinde sistemele de fixare pe acoperis, terasa sau la sol, sistemul de monitorizare a tensiunii, precum si cablurile si conectorii retelei de transport a curentului electric.

Sistem monitorizare energie (regulator)

Controlerele sunt dispozitivele montate in cadrul sistemelor off-grid si hibrid care utilizeaza baterii de acumulatori pentru stocarea energiei. Rolul controlerului de incarcare este de a gestiona incarcarea si de a prelungi durata de viata a bateriilor solare din sistemele fotovoltaice, protejandu-le de supraincalzire sau descarcare completa.

Controlerul/regulatorul de incarcare stabilizeaza tensiunea produsa de panourile fotovoltaice care nu este constanta ci depinde de nivelul de iradiere solara a panourilor.

Sisteme de fixare

Panourile sunt motante pe acoperisuri cu ajutorul unor sisteme de prindere panouri fotovoltaice ce cuprind diverse sine, suporturi, cleme, ancore si piulite. Sistemele de montare sunt fabricate din inox sau aluminiu, proiectate sa reziste la intemperii, o perioada lunga de timp. Utilizarea unui sistem de prindere de calitate superioara garanteaza protejarea sistemului fotovoltaic pentru o perioada indelungata de functionare.

Alege sistemele de montare dedicate, personalizate in functie de specificul suportului pe care se monteaza  - acoperis tip sarpanta, terasa sau schele la sol. Optimizarea permanenta a costurilor de productie si adaptarea la noile tehnologii din piata energiei solare au permis cresterea confortului si reducerea timpilor de asamblare si montaj.

Datorita tratamentului special si al compozitie chimice a otelurilor utilizate, sistemele de fixare oferite pe masif.ro asigura durabilitatea si rezistenta sistemului de montare.
Alegand sistemele de fixare de pe masif.ro primesti produse cu o rezistenta excelenta la coroziune, superioara celei asigurate de otelul galvanizat clasic, fiabilitate mare in timp si un nivel premium de prelucrare si finisare

Conectori si cabluri

Panourile sunt prevazute cu cabluri si conectori de panouri fotovoltaice pentru a realiza legatura intre panourile solare fotovoltaice si invertor sau sistemul de monitorizare. Cei mai cunoscuti conectori sunt MC4, rolul mufelor este de a realiza o conectare sigura si etansa intre elementele sistemului, pentru a impiedica pierderea de tensiune si patrunderea de apa sau praf in zona de legatura.
Cablurile electrice trebuie sa aiba o sectiune suficienta pentru curentul transportat, sa aiba o manta rezistenta la radiatiile solare si la temperaturile extreme, sa asigure o izolatie buna a conductorului si sa fie maleabile pentru un montaj facil.

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

41 Produse

produse/pagină

41 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact