Burghie

Burghiul, cu termenul arhaic de sfredel, este o unealta din otel, prelucrata in forma unei spirale cu muchiile ascutite, cu doua sau mai multe canale pentru eliminarea resturilor de material rezultat. Atasat unei masini electrice de gaurit realizeaza perforarea unei game foarte largi de materiale, cu aplicatii multiple.

Clasificare bughie

  • burghie pentru beton – burghie pentru beton armat, cu patru taisuri si burghie pentru beton, piatra si zidarie, cu doua taisuri; cu coada cilindrica, SDS-Plus sau SDS-MAX
  • burghie pentru metal - burghie metal elicoidale HSS, burghie in trepte, zencuitoare
  • burghie pentru lemn - burghie lemn cu cap asimetric si varf de centrare, burghie elicoidale pentru gaurire in grinzi, burghie pentru cofraje, freze pentru gaurire plata, freze pentru balamale
  • burghie pentru ceramica si sticla - burghie sulita, burghie cu varf din carbura
  • burghie in trepte
  • zencuitoare

Dupa ce valori trebuie sa alegi burghiele?

Pentru fiecare lucrare si material prelucrat trebuie ales cu grija atat burghiul potrivit cat si masina care sa-l antreneze. Masinile de gaurit trebuie setate inainte de inceperea fiecarei lucrari, atat pentru a obtine precizia si eficienta operatiei de gaurire, cat si pentru protectia materialului prelucrat si a burghiului utilizat.

Dimensiunile burghielor se refera atat la diametrul gaurii necesare, cat si la adancimea acesteia. Lungimea burghielor este exprimata de doua valori:
- lungimea totala a burghiului
- lungimea activa a burghiului, respectiv lungimea muchiilor taietoare

La ce masini poti atasa burghie?

  • Masini de gaurit si insurubat - cu acumulator sau alimentate de la reteaua electrica, sunt cele mai utilizate masini pentru operatiile de gaurire in lemn, placi aglomerate, metal, plastic. Aceste masini realizeaza gaurire simpla, fara percutie.
  • Rotopercutoare - aceste masini de gaurit sunt echipate cu percutie electropneumatica, fiind destinate gauririi in materiale dure precum beton sau beton armat, caramida sau piatra. Utilizeaza burghie de beton cu cap cu pastile diamantate. La gaurirea unor materiale precum granit sau marmura, se utilizeaza functia de gaurire simpla, fara percutie. De asemenea pot fi alimentate de la reteaua electrica sau cu acumulatori
  • Masini de gaurit pentru banc - aceste masini sunt fixate pe bancul de lucru si realizeaza operatii de gaurire in plan vertical. Precizia prelucrarii sub aspectul dimensiunii gaurii si directiei de ghidare sunt net superioare masinilor de gaurit de mana. Sunt echipate cu scala gradata pentru si limitator de adancime. Sunt utilizate pentru gaurirea metalului, lemnului si a materialelor plastice.

Avantaje burghie

Sculele electrice pentru taiat, gaurit, polizat, slefuit sau demolat, indiferent daca sunt destinate utilizarii profesionale sau hobby, au nevoie de accesoriile potrivite pentru rezultatele cele mai bune. Alegerea corecta a accesoriilor garanteaza precizie, viteza de lucru si durata de viata sporite.

Tine cont de tipul materialului pe care vrei sa-l prelucrezi, de frecventa operatiilor si de dimensiunea corecta a accesoriului, care va fi montat pe unealta electrica.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 4449

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 4449

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele