Generatoare benzina

Compacte si usoare, cu protectie la suprasarcina, cu motoare in 2 sau 4 timpi, monofazate sau trifazate, cu pornire electrica sau la sfoara, generatoarele de curent pe benzina livreaza curentul electric oriunde ai nevoie. Controleaza electricitatea si alege o sursa de curent independenta pentru constructii, aplicatii industriale, comerciale, agricole sau pentru proiectele de bricolaj. Alege un generator de curent pe benzina daca durata de functionare de care ai nevoie este de pana la 8-10 ore pe zi.

Avantajele unui generator de curent pe benzina

  • generatoarele de curent pe benzina sunt mai ieftine decat generatoarele diesel;
  • sunt mai mici, mai usoare si mai facil de mutat decat generatoarele pe motorina;
  • poti alege dintr-o gama mai larga de producatori si modele de generatoare pe benzina, in special in gama mica de puteri;
  • generatoarele pe benzina au emisii de CO2 si particule mai reduse.

Dezavantajele unui generator de curent pe benzina

  • consumul de combustibil al unui generator benzina este mai mare decat al unui generator pe motorina;
  • generatoarele benzina functioneaza la o temperatura mai mare decat generatoarele diesel, ceea ce determina o uzura mai mare a componentelor generatorului, ducand la reparatii mai frecvente, costuri de intretinere mai mari si, in cele din urma, la o durata de viata mai scurta;
  • majoritatea generatoarelor benzina sunt open frame (fara carcasa insonorizanta), prin urmare sunt mai zgomotoase decat generatoarele diesel.

Cum alegi un generator benzina?

Generatoarele de curent pe benzina sunt construite pentru utilizare intermitenta, nu sunt concepute ca generatoare electrice pentru casa in cazul intreruperilor prelungite de curent. Generatorul benzina este excelent pentru proiecte la scara mica, pentru perioade reduse de timp cum ar fi furnizarea de energie pentru o excursie in camping, pentru actionarea unor scule electrice si utilaje de constructii micii,  chiar si pentru alimentarea unor echipamente agricole mici.

1.      Puterea necesara a generatorului pe benzina

Puterea necesara se obtine prin insumarea puterilor tuturor consumatorilor electrici pe care ii va alimenta generatorul de curent. Exista doua tipuri de consumatori: consumatori rezistivi, cu un consum liniar de energie si consumatori inductivi, care consuma la pornire de 2-3 ori mai mult decat in regim de functionare. De aceea, daca alimentezi consumatori inductivi, pentru determinarea puterii optime a generatorului se recomanda sa inmultesti puterea necesara cu un factor de siguranta de 2.5.

2.      Generator stationar sau generator portabil?

Alege un generator de curent portabil daca activitatea ta necesita schimbarea frecventa a locului de munca. Generatoarele portabile sunt mai usoare, se pot muta in functie de nevoi, sunt flexibile si foarte practice pentru a acoperi situatii neprevazute si nevoi minore; sunt de asemenea mai ieftine decat generatoarele stationare.

Generatoarele stationare au o putere mai mare, sunt mai silentioase si de obicei au o carcasa insonorizata,  trebuie instalate de catre un profesionist si pot avea mai multe functii utile, precum pornirea automata si control de la distanta.

3.      Tensiunea furnizata de generator

Un alt factor important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi un generator de curent este tensiunea furnizata de generator. Functie de teniunea solicitata de echipamentele alimentate, poti alege un generator monofazat (230 V) sau un generator trifazat (400 V). Majoritatea generatoarelor de curent trifazate pot furniza atat curent trifazat cat si curent monofazat, dar puterea maxima va fi disponibila doar pentru in curent trifazat. De aceea citeste cu atentie specificatiile tehnice ale generatorului pe benzina si vezi care este puterea maxima furnizata in curent monofazat si care este puterea maxima furnizata in curent trifazat.

4.      Sistemul de pornire al generatorului benzina

Oferta de generatoare pe benzina este foarte variata, poti alege intre:

  • generatoare benzina cu pornire manuala, la sfoara, asemenea drujbelor sau motocoaselor, sunt mai ieftine si mai mici;
  • generatoare benzina cu pornire electrica la cheie, sunt echipate cu acumulator pentru pornirea electrica si sunt mai usor de folosit;
  • generatoare benzina automatizate, pornesc automat atunci cand sesizeaza caderea tensiunii la retea si se opresc cand alimentarea cu energie electrica este restabilita. Automatizarea generatorului pe benzina este o functie utila mai ales daca este folosit pentru alimentarea cu energie electrica a unei case.

5.      Carcasa generatorului pe benzina

Majoritatea generatoarelor de curent pe benzina au constructie open frame, fara carcasa, sunt destinate utilizarii pe santier sau in zone nerezidentiale. Pentru alimentarea cu energie a unei locuinte sau pentru utilizarea in zonele rezidentiale se recomanda utilizarea generatoarelor benzina cu carcasa insonorizata.

Comanda cu incredere generatorul de care ai nevoie, iar de garantie si service se ocupa echipa Masif

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 69

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 69

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele