Pompe submersibile apa curata

Pompele submersibile pentru apa curata sunt utilizate pentru alimentarea cu apa curata a diferitelor instalatii domestice, microindustriale sau agricole. Echipate cu turbine multietajate sau cu surub sunt destinate alimentarii cu apa curata de la mare adancime, fiind special proiectate pentru imersarea in puturi forate de la 3 la 5 toli (7.6 – 12.7 cm).

Ce avantaje are o pompa submersibila apa curata?

O pompa apa curata poate furniza debite ridicate cu un randament optim, performanta modelelor de pompe submersibile fiind influentata de numarul de turbine si puterea motorului sau adancimea si diametrul putului. Datorita functionarii in apa, corpul pompei de apa curata este fabricat in intregime din inox pentru a elimina posibilitatea aparitiei coroziunii. Functionarea pompei in apa are si avantajul unei bune raciri a motorului, fiind astfel prelungita durata de viata a acestuia.

In functie de lungimea si/sau inaltimea traseului instalatiei de alimentare cu apa curata, numarul de puncte de consum si necesarul de apa al fiecaruia sau adancimea de la care este pompata apa, se dimensioneaza capacitatea pompei submersibile de apa curata. Aceasta activitate este obligatorie si este recomandat sa fie facuta de un specialist.

Ce caracteristici are o pompa submersibila pentru apa curata?

Cele mai importante caracteristici ale pompelor submersibile apa curata sunt:

 • Puterea motorului - electromotorul transforma energia electrica in energie mecanica ce actioneaza pompa de apa; performantele hidraulice ale pompei de apa curata sunt influentate de puterea tipului de motor de pompa submersibila. La MASIF avem modele de pompe submersibile apa curata de la 550W la 2540W, in functie de necesitati.
 • Inaltimea de refulare - este nivelul maxim, pe verticala, al coloanei de apa. La MASIF gasesti pompe submersibile apa curata cu inaltime de refulare cuprinsa intre 32 m si 235 metri.
 • Debitul maxim refulat - este capacitatea maxima a pompei de a muta apa intr-un interval de timp, in conditii ideale si fara nicio rezistenta semnificativa. Aceasta este valoarea maxima pe care o pompa de apa curata o poate atinge in conditii perfecte, adica la cea mai mica inaltime de ridicare (cap static minim) si fara alte restrictii in sistem. Este masurata in litri pe minut (L/min) sau metri cubi pe ora (m³/h).

Pentru mai multe informatii, sfaturi si detalii te invitam sa citesti si articolul despre Defectiuni posibile si remedieri la pompele submersibile de ape curate de pe blogul MASIF.

Aplicatii pompa submersibila apa curata

 • Alimentarea cu apa potabila, in general;
 • Sisteme de irigatii de dimensiuni mici si medii;
 • Umplere rezervoare;
 • Cresterea presiunii apei curate pentru utilizarea in diverse aplicatii;
 • Transferul apei curate din fantani, puturi forate sau rezervoare;
 • Vehiculare lichide curate si necorozive (apa de la robinet, apa de ploaie, apa din piscina etc.);
 • Sisteme de irigatii de dimensiuni medii si mari.

De asemenea, te invitam sa descoperi si cele mai noi produse de la producatori de top din categoriile motopompe, hidrofoare, pompe de gradina sau poti opta pentru un set complet si pentru o pompa submersibila apa murdara si multe altele potrivite pentru alimentarea cu apa a gospodariei tale.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 83

Pagina
produse/pagină
  • Transport gratuit
  • 3 ani garantie

Produsele 1-60 din 83

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele