Pompe submersibile ape curate

Pompele submersibile pentru ape curate sunt utilizate pentru alimentarea cu apa curata de la mare adancime a diferitelor instalatii domestice, microindustriale sau agricole. Echipate cu turbine multietajate sau cu surub sunt destinate alimentarii cu apa curata de la mare adancime, fiind special proiectate pentru imersarea in puturi forate de la 3 la 5 toli (7.6 – 12.7 cm).

Ce avantaje are o pompa submersibila de apa curata?

Sunt capabile sa furnizeaze debite ridicate cu un randament optim, performantele modelelor de pompe submersibile fiind influentata de numarul de turbine si puterea motorului sau adancimea si diametrul putului. Datorita functionarii in apa, corpul pompei este fabricat in intregime din inox pentru a elimina posibilitatea aparitiei coroziunii. Functionarea pompei in apa are si avantajul unei bune raciri a motorului fiind astfel prelungita durata de viata a acestuia.

In functie de lungimea si/sau inaltimea traseului instalatiei de alimentare cu apa, numarul de puncte de consum si necesarul de apa al fiecaruia sau adancimea de la care este pompata apa, se dimensioneaza capacitatea pompei submersibile. Aceasta activitate este obligatorie si este recomandat sa fie facuta de un specialist.

Ce caracteristici are o pompa submersibila pentru apa curata

Cele mai importante caracteristici ale pompelor submersibile sunt debitul, inaltimea de refulare si puterea motorului:

Puterea motorului – electromotorul transforma energia electrica in energie mecanica cu care este actionata pompa de apa; performantele hidraulice ale pompei sunt influentate de puterea tipului de motor de pompa submersibila

Debitul – reprezinta cantitatea maxima de apa curata pe care pompa submersibila de apa curata o poate vehicula intr-un interval de timp (litri / minut sau mc / ora); o casa unifamiliala are nevoie de un debit de aproximativ 2 mc/ora, iar daca se fac si irigatii debitul necesar poate ajunge la 4 mc/ora

Inaltimea de refulare – este nivelul maxim, pe verticala, al coloanei de apa;  daca in fisa tehnica a pompei submersibile de apa curata este precizata inaltimea maxima de refulare de 56 metri, inseamna ca inaltimea coloanei de apa va avea 56 de metri, iar debitul va fi 0 la aceasta inaltime;

Pentru mai multe informatii, sfaturi si detalii te invitam sa citesti si articolul despre Defectiuni posibile si remedieri la pompele submersibile de ape curate de pe blogul Masif.

Aplicatii pompa submersibila ape curate

  • alimentarea cu apa potabila, in general
  • sisteme de irigatii de dimensiuni mici si medii
  • umplere rezervoare
  • cresterea presiunii apei curate pentru utilizarea in diverse aplicatii
  • transferul apei curate din fantani, puturi forate sau rezervoare
  • vehiculare lichide curate si necorozive (apa de la robinet, apa de ploaie, apa din piscina etc).
  • sisteme de irigatii de dimensiuni medii si mari

De asemenea, te invitam sa descoperi si cele mai noi produse de la producatori de top din categoriile motopompe, hidrofoare, pompe de gradina sau poti opta pentru un set complet si pentru o pompa submersibila apa murdara si multe altele potrivite pentru alimentarea cu apa a gospodariei tale.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 85

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 85

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele