Sudura

Masif iti pune la dispozitie aparatul de sudura potrivit pentru proiectele tale, indiferent daca acest domeniu este doar o pasiune pentru tine sau este principalul tau obiect de activitate profesionala: invertoare si transformatoare pentru sudura MMA cu electrod invelit, aparate de sudura TIG pentru sudarea cu electrod de tungsten si gaz protector, precum si aparate de sudura MIG-MAG cu sarma de sudura flux si gaz protector. Pe langa acestea, gama noastra de produse cuprinde aparatele de sudura in puncte si cele de taiere cu jet de plasma.

Pentru fiecare aparat de sudura avem accesoriile potrivite, o gama variata de materiale de adaos, precum si echipamentul de protectie de care ai nevoie ca sa lucrezi in siguranta (masca de sudura, sort, manusi, salopete) alaturi de accesoriile aferente realizarii lucrarilor tale: clesti si cabluri, electrozi, sarme si baghete, duze, perii pentru zgura etc.

Aparate de sudura MMA

Sudarea cu electrod invelit sau sudarea MMA (Manula Metal Arc) utlizeaza electrozi inveliti care pe langa rolul de a conduce curentul electric la piesa de sudat pentru formarea arcului electric, indeplinesc si rolul material de adaos. La sudura MMA operatorul trebuie sa apropie manual electrodul de baia de sudura acesta consumandu-se pe masura ce se sudeaza.

Functie de tehnologia utilizata exista doua tipuri de aparate de sudura MMA:

  • Transformatoare de sudura reprezinta solutia clasica; genereaza curentul de sudura folosind un transformator si beneficiaza de preturi mai mici
  • Aparartele de sudura MMA sau invertoare de sudura folosesesc tehnologia moderna, genereaza curentul de sudura prin intermediul circuitelor electronice, sunt compacte, usoare, robuste si fiabile, au consum redus de energie, se folosesc la o gama larga de aplicatii, rezulta o sudura foarte buna iar amorsarea arcului se realizeaza usor

Aparate de sudura Mig-Mag

La sudarea MIG/MAG ( Metal Inert Gaz / Metal Activ Gaz)  arcul electric se formeaza intr-o atmosfera de gaz protector, intre un electrod continuu (bobina de sarma de sudura) si piesa de sudat. Aparatele de sudura MIG.MAG utilizeaza gaz inert (argon, heliu) pentru a suda aluminiu, cupru sau magneziu si gaz activ (CO2) pentru otelurile obisnuite din constructii. Aparatele de sudura MIG/MAG utilizeaza bobine de sarma plina sau tubulara. Fluxul din interiorul sarmei asigura, atmosfera gazoasa protectoare, inlocuind gazul de protectie de la sudarea MIG/MAG conventionala.

Aparate sudura TIG

Aparatele de sudura TIG-WIG  se utilizeaza pentru sudarea otelului inox, a aluminiului si aliajelor sale, nichelului, cuprului, tianului si aliajelor acestora.
Sudarea cu arc electric in atmosfera protectoare de gaz inert cu un electrod de tungsten neconsumabil (TIG - Tungsten Inert Gas sau WIG – wolfram inert gas) este o procedura in care caldura necesara pentru realizarea sudarii este furnizata de un arc electric care este mentinut intre un electrod neconsumabil si piesa de prelucrat. Electrodul utilizat pentru conducerea curentului este realizat din tungsten sau aliaj de tungsten. Zona de sudare, metalul topit si electrodul neconsumabil sunt protejate datorita gazului inert care este furnizat de torta suportului electrodului.

 

Procedura de sudare TIG-WIG poate fi utilizata cu adaugarea de material de sudura extern (baghete de sudura) sau prin topirea materialului de baza prin intermediul efectului de caldura produs de arcul electric.

Aparate sudura in puncte

Sudarea in puncte este un tip de sudura cu rezistenta electrica utilizata pentru sudarea diferitelor produse din tabla, printr-un proces in care punctele metalice de contact sunt unite de caldura degajata de rezistenta materialului la trecerea curentului electric.

Procesul utilizeaza doi electrozi din aliaj de cupru pentru a concentra curentul de sudura intr-un „punct” mic si pentru a fixa simultan foile impreuna. Piesele sunt tinute impreuna sub presiunea exercitata de electrozi. De obicei, foile sunt in intervalul de grosime de 0,5 pana la 3 mm. Trecerea unui curent mare va topi metalul si va forma sudura. Caracteristica atractiva a sudarii prin puncte este ca multa energie poate fi livrata la fata locului intr-un timp foarte scurt (aproximativ 10–100 milisecunde). Acest lucru permite sudarea sa se produca fara incalzirea excesiva a restului foii.

Aparate taiere cu jet de plasma

Pentru taierea rapida a placilor din metal groase, opteaza pentru un aparat de taiere cu jet de plasma, usor de transport si de manevrat.
Taierea cu plasma este un proces care utilizeaza un jet de gaz ionizat de mare viteza. Gazul ionizat cu viteza mare, adica plasma, conduce electricitatea de la torta taietorului de plasma la piesa de lucru. Plasma incalzeste piesa de prelucrat, topind materialul. Fluxul de viteza mare de gaz ionizat sufla mecanic metalul topit, taind materialul.

Alege echipamentul de sudura si materialele de adaos potrivite pentru proiectele tale din gospodarie sau din domeniul tau de activitate! Fiecare aparat de sudura de pe site-ul Masif.ro te va aduce mai aproape de finalizarea profesionista a proiectelor tale.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele