Sudura

Masif.ro îți pune la dispoziție o gamă variată de aparate de sudură, potrivite pentru toate proiectele tale, chiar dacă acest domeniu reprezintă pentru tine doar o pasiune sau este principalul tău obiect de activitate profesională: aparate de sudură MMA (cu electrod învelit) cu transformator sau invertor, aparate de sudură TIG pentru sudarea cu electrod de tungsten și gaz protector, precum și aparate de sudură MIG-MAG cu sârmă de sudură flux și gaz protector. Pe langă toate acestea, îți punem la dispoziție și aparate de sudură în puncte și de tăiere cu jet de plasmă.

Indiferent de aparatul de sudură ales, pe site-ul nostru găsești accesoriile potrivite, o gamă largă de materiale de adaos, precum și echipamentul de protecție de care ai nevoie pentru a lucra în deplină siguranță (mască de sudură, șorț, mănuși, salopete), alături de accesoriile aferente realizării lucrărilor tale: clești și cabluri, electrozi, sârme și baghete, duze, perii pentru zgură și multe altele.

Aparate de sudură MMA

Sudarea cu electrod învelit sau sudarea MMA (Manual Metal Arc) utilizează electrozi înveliți, care pe lângă rolul de a conduce curentul electric la piesa de sudat pentru formarea arcului electric, îndeplinesc și rolul material de adaos. La acest tip de sudură, operatorul trebuie să apropie manual electrodul de baia de sudură, acesta consumându-se pe măsură ce se sudează.

În funcție de tehnologia utilizată, există două tipuri de aparate de sudură MMA:

 

  • Aparate sudură MMA cu transformator reprezintă soluția clasică, ele generând curentul de sudură folosind un transformator, astfel că beneficiază și de prețuri mai mici.
  • Aparate sudură MMA cu invertor folosesc o tehnologie mai modernă, ele generând curentul de sudură prin intermediul circuitelor electronice, fiind mai compacte, mai ușoare, ușor de transportat. Ele sunt robuste și fiabile, au consum redus de energie, se folosesc într-o gamă largă de aplicații, amorsarea și reamorsarea se realizează mai ușor, rezultând o sudură foarte bună.

 

Aparate de sudură MIG-MAG

La sudarea MIG-MAG (Metal Inert Gaz - Metal Activ Gaz) arcul electric se formează într-o atmosferă de gaz protector, între un electrod continuu (bobina de sârmă de sudură) și piesa de sudat. Aparatele de sudură MIG-MAG utilizează un gaz inert (argon, heliu) la sudarea aluminiului, cuprului sau magneziului și gaz activ (CO2) la sudarea oțelurilor obișnuite din construcții. Aceste tipuri de aparate utilizează bobine de sârmă plină sau tubulară, fluxul din interiorul sârmei asigurând atmosfera gazoasă protectoare și înlocuiește gazul de protecție de la sudarea MIG-MAG convențională.

Aparate de sudură TIG

Aparatele de sudură TIG-WIG se utilizează pentru sudarea oțelului inox, aluminiului și aliajelor sale, nichelului, cuprului, tianului și aliajelor acestora.

Sudarea cu arc electric în atmosferă protectoare de gaz inert, cu un electrod de tungsten neconsumabil (TIG - Tungsten Inert Gas sau WIG - Wolfram Inert Gas) este o procedură în care căldura necesară pentru realizarea sudării este furnizată de un arc electric, care este menținut între un electrod neconsumabil și piesa de prelucrat. Electrodul utilizat pentru conducerea curentului este realizat din tungsten sau aliaj de tungsten. Zona de sudare, metalul topit și electrodul neconsumabil sunt protejate datorită gazului inert, care este furnizat de torța suportului electrodului.

Procedura de sudare TIG-WIG poate fi utilizată cu adăugarea de material de sudură extern (baghete de sudură) sau prin topirea materialului de bază, prin intermediul efectului de căldură produs de arcul electric.

Aparate de sudură în puncte

Sudarea în puncte este un tip de sudură cu rezistență electrică, utilizată pentru sudarea diferitelor produse din tablă, printr-un proces în care punctele metalice de contact sunt unite de căldura degajată de rezistența materialului, la trecerea curentului electric.

Procesul utilizează doi electrozi din aliaj de cupru pentru a concentra curentul de sudură într-un punct mic și pentru a fixa simultan foile împreună. Piesele sunt ținute împreună sub presiunea exercitată de electrozi. De obicei, foile sunt în intervalul de grosime de 0,5 până la 3 mm, iar trecerea unei cantități mari de curent va topi metalul și va forma sudura. Caracteristica atractivă a sudării în puncte este faptul că o cantitate mare de energie este livrată într-un timp foarte scurt (aproximativ 10-100 milisecunde), iar acest lucru permite sudarea să se producă fără încălzirea excesivă a restului foii.

Aparate de tăiere cu jet de plasmă

Pentru a tăia rapid plăcile groase de metal, poți opta pentru un aparat de tăiere cu jet de plasmă, ușor de transportat și manevrat. Tăierea cu plasmă este un proces care utilizează un jet de gaz ionizat de mare viteză, adică plasma, care conduce electricitatea de la torța tăietorului de plasmă la piesa de lucru. Plasma încălzește piesa de prelucrat, topind materialul. Fluxul de viteză mare de gaz ionizat suflă mecanic metalul topit, tăind materialul.

Pe Masif.ro găsești echipament de sudură potrivit pentru orice proiect din gospodăria ta sau din domeniul tău de activitate! Fiecare aparat de sudură de pe site-ul nostru te va aduce mai aproape de finalizarea profesionistă a proiectelor tale.Vezi mai multe › Mai putine ›

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele