Masti sudura

Lucreaza in siguranta! Indiferent daca sudezi profesional sau doar ocazional, ai grija sa porti intotdeauna echipament de protectie de calitate. Masca sudura este, probabil, cel mai important echipament de protectie pentru sudori, fiind conceputa pentru a te proteja de scantei, razele ultraviolete si infrarosii emise in timpul sudatului. De aceea, este important sa folosesti o masca sudura de buna calitate, care sa iti protejeze vederea. Masif.ro iti pune la dispozitie cele mai bune masti de sudura profesionale, ideale pentru orice tip de sudura.

Tipuri de masti pentru sudura:

  • Masca de sudura de cap – iti lasa mainile libere, iti ofera o libertate de miscare superioara si un randament mai bun;
  • Masca de sudura de mana – este deja un model invechit, mai rar folosita astazi si se preteaza pentru utilizari ocazionale.

In functie de tipul lentilei, deosebim doua tipuri de masti de sudura profesionale:

  • Masti de sudura conventionale – sunt echipate cu lentile din sticla opace, tratate special, care filtreaza radiatiile UV si infrarosii, produse in timpul sudarii. Nivelul de opacitate al lentilei mastii de sudura conventionale variaza pe o scala cuprinsa intre 1-10 DIN, de obicei, mastile de sudura pasive au lentile cu un grad de opacitate de 10 DIN. Daca ai nevoie de un grad de opacitate mai mic, poti inlocui lentila mastii de sudura cu una care are gradul de opacitate corespunzator. Acest tip de masca sudura este mai ieftina, fiind echipata cu o viziera rabatabila, care se poate ridica manual si care cade la o miscare mai brusca a capului.
  • Masca de sudura electrica – are lentila alcatuita dintr-un filtru special, cu cristale lichide (LCD). Nivelul de opacitate al lentilei mastii de sudura cu LCD variaza intre 3 si 13 DIN, se poate regla, iar dupa formarea arcului electric opacitatea se modifica in functie de cantitatea de radiatii emise. Mastile de sudura cu lentila cu cristale lichide pot fi alimentate cu baterii sau cu ajutorul unor celule solare.

Cum alegi masca de sudura:

O masca sudura automata performanta iti permite sa efectuezi o serie de reglaje ale parametrilor, precum controlul sensibilitatii la intensitatea luminoasa, controlul intarzierii care ajusteaza timpul in care opacitatea vizorului revine la o valoare scazuta dupa oprirea arcului electric, precum si lungimea curelelor de fixare pe capul utilizatorului.

La alegerea unei masti de sudura profesionale trebuie sa acorzi atentie urmatoarelor aspecte:

  • Numarul de senzori - variaza de la doi, pentru o casca de nivel hobby, la patru, pentru o casca de calitate industriala. Mai multi senzori inseamna un raspuns mai bun, in special pentru sudarea in pozitii dificile, cand un senzor ar putea fi obstructionat de diferite obiecte. Trei senzori pot fi suficienti pentru munca de productie sau atunci cand ai o vizibilitate buna asupra locului de sudat. Patru senzori sunt necesari pentru majoritatea lucrarilor de sudare si in pozitii dificile.
  • Timpul de reactie – pentru incepatori, se recomanda un produs cu un timp de reactie de 1/3600s, iar pentru utilizatorii profesionisti, ce opereaza un aparat de sudura la nivel industrial, ideal ar fi o masca al carei senzor isi modifica opacitatea in 1/20000s.
  • Sensibilitatea - determina cantitatea de lumina necesara pentru a intuneca filtrul de sudura. Cele mai multe casti cu lentile LCD cu auto-intunecare permit sudorului sa regleze nivelul de sensibilitate la lumina al mastii de sudura.
  • Dimensiunile vizorului – sunt importante atunci cand alegi o masca sudura, deoarece un vizor cu dimensiuni mai mari ofera mai multa vizibilitate asupra sudurii si zonei de sudura, in timp ce un vizor cu dimensiuni mai mici poate obstructiona campul vizual. Cand alegi un vizor de dimensiuni mai mari, fii atent la greutatea mastii de sudura, deoarece un vizor mai generos duce la cresterea greutatii mastii.
  • Greutatea mastii de sudura – influenteaza usurinta in utilizare, astfel daca alegi o masca sudura prea grea, ea va fi incomod de purtat si vei obosi mai repede. Greutatea optima a mastii de sudura de cap este de aproximativ 500 g.

Indiferent de masca sudura aleasa, pentru a avea tot timpul o buna vizibilitate a sudurii, asigura-te ca lentila mastii de sudura este curata, fara stropi de zgura sau metal.

Descopera oferta generoasa de pe Masif.ro de masti de sudura profesionale, de la branduri cunoscute, precum Lincoln Electric, Telwin, Deca, Tehnoweld, Stanley. Alege produsul care ti se potriveste, in functie de proiectele tale. Pe site-ul nostru gasesti toate tipurile de aparate de sudura si accesorii pentru sudura, pentru a lucra eficient si calitativ.

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 74

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 74

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele