Masti sudura

Lucreaza in siguranta! Indiferent daca sudezi profesional sau doar ocazional ai grija sa porti intotdeauna echipament de protectie de calitate. Poate cel mai important echipament de protectie pentru sudori este masca de sudura, conceputa pentru a te proteja de scantei, razele ultraviolete si infrarosii emise in timpul sudatului. De aceea este important sa folosesti o masca de sudura de buna calitate care sa iti protejeze vederea.

Tipuri de masti pentru sudura:

  • Masca de sudura de cap – iti lasa mainile libere si iti ofera o libertate de miscare superiaora si un randament mai bun;
  • Masca de sudura de mana – este deja un model invechit, mai rar folosita astasi, se preteza pentru utilizari ocazionale.

Functie de tipul lentilei deosebim doua tipuri de masti de sudura:

  • Masti de sudura conventionale – sunt echipate cu lentile din sticla opace tratate special, care filtreaza radiatiile UV si infrarosii produse in timpul sudarii. Nivelul de opacitate al lentilei mastii de sudura conventionale variaza pe o scala cuprinsa intre 1-10 DIN, de obicei mastile de sudura pasive au lentile cu un grad de opacitate de 10 DIN. Daca ai nevoie de un grad de opacitate mai mic, poti inlocui lentila mastii de sudura cu una care ore gradul de opacitate corespunzator. Acest tip de masca de sudura este mai ieftina, este echipata cu o viziera rabatabila care se poate ridica manual si care cade la o miscare mai brusca a capului.
  • Masca de sudura electronica – are lentila alcatuita dintr-un filtru special cu cristale lichide (LCD). Nivelul de opacitate al lentilei mastii de sudura cu LCD variaza intre 3 si 13 DIN, se poate regla, iar dupa formarea arcului electric opacitatea se modifica in functie de cantitatea de radiatii emise. Mastile de sudura cu lentila cu cristale lichide pot fi alimentate cu baterii sau cu ajutorul unor celule solare.

Cum aleg masca de sudura:

O masca de sudura automata performanta iti permite sa efectuezi o serie de reglajele ale parametrilor precum controlul sensibilitatii la intensitatea luminoasa, control intarzierii care ajusteaza timpul in care opacitatea vizorului revine la o valoare scazuta dupa oprirea arcului electric, precum lungimea curelelor de fixare pe capul utilizatorului.

La alegerea mastii de sudura trebuie sa acorzi atentie urmatoarelor aspecte:

  • Numarul de senzori - variaza de la doi pentru o casca de nivel hobby la patru pentru o casca de calitate industriala. Mai multi senzori inseamna un raspuns mai bun, in special pentru sudarea in pozitii dificile cand un senzor ar putea fi obstructionat de diferite obiecte. Trei senzori pot fi suficienti pentru munca de productie sau atunci cand aveti o vizibilitate buna asupra locului de sudat. Patru senzori sunt necesari pentru majoritatea lucrarilor de sudare si in pozitii dificile.
  • Timpul de reactie – pentru incepatori, se recomanda un produs cu un timp de reactie de 1/3600s, iar pentru utilizatorii profesionisti, ce opereaza un aparat de sudura la nivel industrial, ideal ar fi o masca al carei senzor isi modifica opacitatea in 1/20000s.
  • Sensibilitatea - determina cantitatea de lumina necesara pentru a intuneca filtrul de sudura. Cele mai multe casti cu lentile LCD cu auto-intunecare permit sudorului sa regleze nivelul de sensibilitate la lumina al mastii de sudura.
  • Dimensiunile vizorului – sunt importante atunci cand alegi o masca de sudura, un vizor cu deimeniuni mai mariofera mai multa vizibilitate asupra sudurii si zonei de sudura, in timp ce un vizor cu dimensiuni mai mici poate obstructia campul vizual. Cand alegeti un vizor ce dimensiuni mai mari fiti atenti la greutatea mastii de sudura deoarece un vizor mai generos duce la cresterea greutatii mastii.
  • Greutatea mastii de sudura – influenteaza usurinta in utilizare, astfel daca alegi o masca de sudura prea grea, aceasta va fi incomod de purtat si vei obosi mai repede. Greutate optima a mastii de sudura de cap este de aproximativ 500 g.

Indiferent de masca de sudura aleasa, pentru a avea o buna vizibilitate a sudurii tot timpul, asigura-te ca lentila mastii de sudura este curata, fara stropi de zugura sau metal.

Descopera oferta Masif de masti de sudura de la branduri cunoscute ca Lincoln Electric, Telwin, Deca,  Tehnoweld, Stanley  si alege produsul care ti se potriveste.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 76

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 76

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele