Aparate sudura MIG-MAG

Pe Masif.ro ți-am pregătit o gamă largă de aparate de sudură MIG MAG profesionale, indiferent că ești un sudor profesionist sau faci asta doar din pasiune. 

La sudarea MIG-MAG ( Metal Inert Gaz / Metal Activ Gaz)  arcul electric se formează într-o atmosferă de gaz protector, între un electrod continuu (bobina de sarmă de sudură) și piesa de sudat. Aparatele de sudură MIG-MAG utilizează gaz inert (argon, heliu) pentru a suda aluminiu, cupru sau magneziu și gaz activ (CO2) pentru oțelurile obișnuite din construcții. 

Aparatele de sudură MIG-MAG utilizează bobine de sarmă plină sau tubulară, iar fluxul din interiorul sârmei asigură, atmosfera gazoasă protectoare, înlocuind gazul de protecție de la sudarea MIG-MAG convențională.

Atunci când vrei să achiziționezi niște aparate de sudură MIG-MAG, trebuie sa urmaresti niște parametri, și anume:

Intensitatea curentului de sudură

În funcție de tipul și grosimea materialului pe care îl sudezi în mod frecvent, ai nevoie de o anumită intensitate a curentului de sudură, pentru o anumită perioadă de timp. În cazul unui metal ușor de sudat sau subțire, sunt suficiente o intensitate mai mică a curentului de sudură și un timp de sudare mai mic. Dacă în schimb materialul este mai gros, atunci ai nevoie de un curent de sudură mai ridicat și de un timp de sudare mai mare. 

Studiază cu atenție caracteristicile tehnice ale acestor aparate de sudură MIG-MAG și fii atent la timpul de lucru al aparatului la intensitatea maximă a curentului. Aparatele de sudura MIG-MAG pentru uz casnic oferă un timp mic de sudură la intensitate maximă ( de ex 160 A: 10%, aceasta înseamnă ca într-o oră poți suda maxim 6 minute la intensitate maximă de 160 A). Aparate de sudură MIG-MAG profesionale permit timpi semnificativ mai mari de sudură la intensitatea maximă, putând să ajungă până la 40-60%.

Tensiunea de alimentare

Dacă folosești aparate de sudura MIG-MAG acasă sau într-un mic atelier, evident vei alege un aparat monofazat. Dar pentru o sudare profesională, cu rezultate mai bune în special la sudarea materialelor mai groase, vei avea nevoie de aparate de sudura MIG-MAG trifazate.

Tipul arcului electric: 

Poți alege între un aparat de sudura MIG-MAG cu arc electric clasic (Constant Voltage / Constant current) sau cu arc pulsat  (exista o gamă foarte mare de tipuri de puls, acestea diferind de la un producător la altul).

Reglajul aparatului de sudură MIG-MAG: 

Poți alege aparate de sudură MIG-MAG profesionale cu reglare manuală (utilizatorul selectează curentul de sudare și viteza de avans al sârmei) sau cu reglare sinergică (operatorul selectează tipul de material pe care îl sudează, tipul de gaz utilizat, dimensiunea / grosimea sârmei, după care, prin simpla selectare a vitezei de avans a sârmei, poate începe sudarea, deoarece echipamentul de sudare are presetată gama de curenți de sudară necesari). 

Aparatul de sudară MIG-MAG sinergic este mai comod și mai ușor de utilizat, în special de către utilizatorii începători.

Alegerea gazului protector

Pentru a suda aluminiu, cupru sau magneziu este necesar un gaz inert: argon sau heliu. Un amestec de gaz protector alcătuit din 75% argon și 25% CO2 este utilizat în mod frecvent ca un amestec „universal”. Pentru o penetrare mai profundă în metalele groase este necesar 100% CO2. Unele aparate de sudură MIG-MAG permit sudarea cu sârmă de sudură cu flux, fără a mai fi nevoie de butelie de gaz.

Sistemul de răcire a pistoletului MIG-MAG este o altă caracteristică importantă pe care trebuie să o ai în vedere la alegerea unui aparat de sudură MIG-MAG. În cazul sudării ușoare, răcirea cu aer este suficientă, dar dacă ai nevoie de curenți de sudură ridicați, atunci este de preferat să alegi o torță MIG-MAG răcită cu apă. Dar acestea sunt mai scumpe și mai dificil de operat și de întreținut, în comparație cu torțele răcite cu aer.

Avantajele și dezavantajele aparatului de sudură MIG-MAG

Avantajele sudării MIG-MAG:

  • Este ușor de utilizat chiar și de începători.
  • Asigură o viteză de sudare mare.
  • Permite sudarea în orice poziție.
  • Datorită utilizării gazului protector, sudura rezultată este mai curată, mai netedă și mai fină.
  • Rezultă niște suduri rezistente, chiar și în cazul unor materiale subțiri.
  • Poate fi utilizat pentru sudarea unei game largi, inclusiv aluminiu, cupru, inox, la grosimi de peste 0,3mm.

Dezavantajele sudării MIG-MAG:

  • Este recomandat pentru utilizarea în interior.
  • Preț de achiziție mai mare decât ale unui aparat de sudura MMA.

Descopera pe Masif.ro o gamă variată de aparate de sudura MIG-MAG profesionale, de la producători renumiți, precum Lincoln Electric, Telwin, Deca, Tehnoweld. Dacă ești în căutare și de aparate de sudură MMA sau alte tipuri de aparate de sudură, pe site-ul nostru ai la dispoziție o ofertă largă, din care poți alege produsul de care ai nevoie.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 76

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 76

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele