Motocoase benzina si electrice

Motocoasa este un echipament de tuns iarba util in orice gospodarie, pentru a ingriji suprafetele acoperite cu iarba, pentru taierea buruienilor, hatisurilor sau a tufisurilor compacte. Este utilizata de crescatorii de animale, pentru a cosi fanul necesar pentru hrana animalelor. Motocoasele sunt folosite si de administratorii spatiilor publice, pentru intretinerea drumurilor, a parcurilor sau gradinilor. 

Nu stii ce motocoasa sa alegi pentru activitatile pe care le desfasori? In primul rand, trebuie sa stabilesti care este locul in care vei folosi motocoasa: pe langa casa, aproape de priza de curent sau in zone in care nu ai acces la reteaua electrica.
Apoi tine cont de suprafata pe care o vei cosi, pentru a sti daca ai nevoie de o motocoasa mica, una de putere medie sau, de ce nu, de putere mare. Fii atent la greutatea motocoasei, latimea de taiere, volumul rezervorului de carburant, autonomia acumulatorilor, inaltime si nivelul de zgomot.

Clasificare motocoase

In functie de tipul de alimentare, poti alege intre: 

 • motocoase pe benzină: sunt cele mai puternice, ideale pentru suprafete mari, necesita atentie la prepararea amestecului ulei-benzina, sunt mai zgomotoase si produc mai multe vibratii decat cele electrice
 • motocoase electrice cu fir: sunt cele mai accesibile, ideale pentru lucrari de intensitate si durata medie, in apropierea unei retele electrice
 • motocoase cu acumulatori: ofera mobilitatea motocoaselor pe benzina, sunt silentioase si nu produc noxe, dar autonomia de lucru este limitata la capacitatea acumulatorului

Cum alegi sistemul de taiere pentru modelele de motocoase benzina?

In functie de suprafata pe care vrei sa o cosesti, iti recomandam sa alegi motocoasa potrivita tinand cont de de puterea motorului, greutate, latimea de taiere, volumul rezervorului de carburant, autonomia acumulatorilor sau nivelul de zgomot. 

In functie de tipul vegetatiei pe care doresti sa o cosesti alegi sistemul de taiere:

 • cap cu fir de nailon de 2,4 mm grosime, utilizat pentru tăierea ierbii pe suprafețele de teren cu obstacole (pomi, garduri, pietre, borduri etc)
 • disc metalic cu 3 dinți - pentru tăiat iarba pe suprafețe fără obstacole
 • disc metalic cu 4 dinți – pentru tăiat iarba, păpuriș, arbuști subțiri
 • disc metalic cu 8 sau mai mulți dinți, pentru tăiat iarba, păpuriș, arbuști până la 25 mm grosime

Citeste mai multe in articolul dedicat de pe blog: Motocoase in 4 timpi - economie de bani, timp si efort.

Gama de motocoase

Descopera gama de motocoase benzina si nu numai de la cele mai cunoscute si apreciate branduri din domeniu:

Recomandam folosirea echipamentului de protectie si citirea manualului de instructiuni inainte de prima utilizare! Pentru informatii de utilizare si sfaturi, specialistii masif ti-au pregatit un articol special: Pregatirea motocoaselor pentru lucru - recomandari de utilizare.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 134

Pagina
produse/pagină
  • Transport gratuit
  Motocoasa STIHL FR 131 T, 36.3 cm³, 1.9 cp, 420 mm

Produsele 1-60 din 134

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele