Uscatoare aer comprimat

Uscatoarele de aer comprimat sunt indispensabile pentru tratarea aerului comprimat, ajutand la protejarea instalatiilor si sculelor pneumatice.

Aerul din atmosfera contine intotdeauna umiditate sub forma de vapori de apa. Atunci cand folosesti aer comprimat, vaporii de apa din aer pot provoca probleme care genereaza costuri de intretinere ridicate, durata de functionare redusa si performanta redusa a sculelor pneumatice.

In cele din urma, aerul comprimat netratat poate duce la defectarea prematura a echipamentelor pneumatice. De asemenea, poate duce la o rata ridicata de respingere a produsului final, perturbari in sistemele de control si o durata de viata mai scurta pentru conducte din cauza coroziunii.

Uscatoarele de aer comprimat pe care le gasesti la Masif sunt fiabile si asigura un aer comprimat uscat optim pentru toate categoriile de debite. Fie ca e vorba de uscatoare de aer comprimat prin refrigerare, uscatoare cu absorbtie, uscatoare de aer comprimat cu membrana sau uscatoare mixte, toate folosesc tehnologii de calitate care elimina umezeala si vaporii din sistemele de aer comprimat.

Tipuri de uscatoare aer comprimat

 • Uscatoare aer comprimat prin refrigerare

Uscatoarele de aer comprimat prin refrigerare sunt echipamentele care elimina condensul din aerul comprimat prin racirea acestuia la o temperatura cuprinsa intre 2-4°C, temperatura la care vaporii de apa condenseaza si sunt eliminati din sistem.

Uscatoarele de aer comprimat prin refrigerare sunt alcatuite din doua schimbatoare de caldura: unul aer – aer si altul aer – agent frigorific (freon ecologic), circuitul agentului frigorific fiind foarte robust si practic este fara intretinere, avand o durata de viata indelungata.

 • Uscatoare aer comprimat prin absorbtie

Uscatoarele de aer comrpimat prin absorbtie sunt echipamente care elimina condensul din aerul comprimat prin absorbtia acestuia de catre un material absorbant, punctul de roua la presiune PDP al acestor uscatoare fiind de -20, -40 sau -70oC. 

Uscatoarele de aer comprimat prin absorbtie sunt formate din doi recipienti cu material absorbant prin care trece aerul comprimat de la un compresor de aer (dupa ce este filtrat in prealabil), unul fiind activ, iar cel de-al doilea fiind regenerat intr-un ciclu automat prestabilit.

Uscatoarele de aer comprimat prin absorbtie sunt recomandate pentru procesele de productie in care aerul comprimat trebuie sa fie absolut fara condens (alimentatie, sectoare medicale si chimice, vopsire, injectie de mase plastice).

 • Uscatoare aer comprimat cu membrana

Uscatoarele de aer comprimat cu membrana au puncte de roua sub presiune joase +3°C si −40°C, sunt utilizate pentru debite mici, la aplicatii cu spatiu redus sau pentru utilizare mobila.

Uscatoarele de aer comprimat cu membrana reprezinta un concept inovativ pentru o uscare deosebit de sigura si eficienta pentru debite de aer la intrare pana la 4.4 m³/min.

Cum alegi un uscator aer comprimat?

In primul rand, trebuie sa ai in vedere aplicatia la care uscatorul de aer comprimat urmeaza sa fie folosit. Apoi, va trebui sa ai in vedere urmatoarele caracteristici:

 • tensiunea de alimentare: poti alege un uscator de aer monofazat sau uscator aer trifazat;
 • tipul uscatorului de aer comprimat: poti alege un uscator aer prin refrigerare, uscator aer comprimat prin absorbtie, uscator aer cu membrana sau uscator aer mixt. Tipul uscatorului de aer comprimat il alegi in principal in functie de temperatura mediului si a aerului comprimat;
 • debitul vehiculat: alegi uscatorul de aer comprimat astfel incat sa aiba un debit de aer cel putin egal cu debitul de aer comprimat necesar echipamentelor si sculelor pneumatice;
 • presiunea de lucru: alegi uscatorul de aer comprimat astfel incat presiunea acestuia sa corespunda cu presiunea maxima din instalatia de aer comprimat;
 • temperatura aerului comprimat;
 • temperatura mediului ambiant.

Nu uita ca atunci cand cumperi un uscator de aer comprimat, trebuie sa te asiguri ca limita de presiune si capacitatea acestuia sunt compatibile cu instalatia ta de aer comprimat.

Avantajul unui uscator de aer comprimat

 • Ofera aer comprimat uscat, fara vapori de apa, de o foarte buna calitate;
 • Uscatorul de aer comprimat se intretine usor;
 • Asigura buna functionare a echipamentelor si sculelor pneumatice, reducand costurile de intretinere si servisare a acestora;
 • Asigura functionarea echipamenteler pneumatice mai mult timp, reducand timpii morti generati de servisarea echipamentelor si sculelor pneumatice care s-au defectat din cauza vaporilor de apa din aerul comprimat;
 • Un uscator de aer comprimat este compact, necesitand putin spatiu pentru montare.

Daca iti doresti aer uscat si uscare eficienta, comanda cu incredere un uscator de aer comprimat, iar echipa Masif il trimite exact unde ai nevoie.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 97

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 97

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact