Drujbe

Drujba este un fierastrau mecanic manual dotat cu un lant prevazut cu dinti taietori, antrenat de un motor termic sau electric. Primul motofierastrau a fost pus pe piata in 1927 de catre compania germana Dolmar.
Cand cauti o drujba trebuie sa stii foarte clar ce tip de activitati vei efectua si care este frecventa de utilizare a drujbei. Fierastraiele cu lant sunt excelente atat pentru uzul casnic, cat si pentru activitatile profesionale in domeniul silvic sau in constructii. Drujbele cu lant sunt puternice si versatile, pentru cele mai diferite sarcini.
De exemplu, un motofierastrau poate fi folosit la taierea crengilor uscate sau la toaletarea copacilor, pentru pregatirea lemnelor de foc sau pentru realizarea constructiilor din lemn. In plus, o drujba poate fi folosita pentru a sculpta in lemn si pentru a crea forme artistice.

Drujbele din gama noastra difera in functie de tipul de alimentare: cu motor termic, cu acumulator sau la retea; de grosimea lantului si latimea lamei de taiere, de puterea fierastraului cu lant, de capacitatea rezervorului si de dimensiunile si greutatea acestora.

Drujbe cu motor termic – sunt alegerea principala a profesionistilor care au nevoie de motofierastraie puternice si robuste, cu randamente superioare. Motoarele termice, desi au nevoie de atentie pentru pregatirea amestecului benzina-ulei, livreaza puterea necesara taierii unos busteni cu grosime mare, in padure, in fabricile de prelucrare a lemnului sau chiar in gospodarie

 • portabile, independente de reteaua electrica
 • pot fi echipate cu lame de peste 60 mm
 • sunt robuste, pot fi utilizate in cele mai dificile conditii
 • motoarele sunt simple, usor de servisat

Drujbe cu acumulator -  sunt tot mai cautate de catre utilizatorii care au nevoie de un fierastrau cu lant care sa ofere mobilitate pentru lucrari de dificultate medie si timp de utilizare scurt. Fata de motofierastrau sau fierastraiele electrice cu lant, drujba cu acumulator prezinta unele avantaje:

 • zero emisii in utilizare
 • mai putin zgomot si mai putine vibratii
 • pregatire rapida si pornire usoara
 • costuri de utilizare reduse
 • fara amestec de combustibil

Drujbe alimentate la reteaua electrica – ideale pentru proprietarii de case cu gradina care au nevoie de un fierastrau cu lant pentru activitati de durata si intensitate medie: activitati de bricolaj pe langa casa, toaletarea pomilor, debitarea lemnelor cu diametru mic-mediu.

 • costuri de achizitie si intretinere reduse
 • pregatire rapida si pornire usoara
 • fara fum si fara noxe de la arderea carburantului
 • autonomie de lucru nelimitata de capacitatea rezervorului sau a acumulatorului

Atunci cand utilizezi in activitatile tale un motofierastrau, asigura-te ca stii cum sa manevrezi instrumentul in mod corect si ca folosesti echipament de protectie pentru siguranta ta.
In magazinul masif.ro gasesti drujba de care ai nevoie pentru lucrarile tale, de la producatori renumiti: Stihl, Makita, DeWalt, Bosch, Greenfield, PowerPlus, Hikoki sau Ego

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 97

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 97

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele