Sarma sudura

In sudarea cu aparate de sudura MIG MAG se utilizeaza bobine de sarma de sudura care ofera productivitate ridicata, viteza de sudare mare, manevrare usoara, posibilitatea de automatizare/robotizare a procesului de sudura.

Alegerea sarmei de sudura

Inainte de a alege sarma de sudura trebuie sa identifici metalele pe care urmeaza sa le sudezi. Compozitia sarmei de sudura trebuie sa fie cat mai apropiata de a materialului care se sudeaza si de tipul de gaz de protectie folosit. Astfel exista mai multe tipuri de sarma de sudura:

  • sarma de sudura din otel carbon;
  • sarma de sudura din otel inox;
  • sarma de sudura din otel cuprat;
  • sarma de sudura din aluminiu AlSi;
  • sarma de sudura din aluminiu AlMg;

Uneori pe langa metalul de baza sarma de sudura contine si alte elemente precum mangeziu, siliciu sau titan care au rolul de a face sudura mai rezistenta, mai stabila, mai putin poroasa si predispusa oxidarii. Este recomandat ca sarma de sudura sa contine aceste elemente.

Dupa ce ai ales materialul sarmei de sudura, alegerea diametrului sarmei se face in functie de grosimea materialului de sudat. De exemplu pentru o sudura de colt, pentru table din otel carbon cu grosimea de 2 mm , o alegere potrivita ar fi o sarma de sudura cu diametrul intre 0.8-1.2 mm.

Pentru comoditate poti folosi sarma de sudura cu flux, la care compozitia din miezul sarmei se transforma in gazul protector al arcului de sudura si astfel poti suda fara sa ai nevoie de butelie de gaz protector.

Bobinele cu sarma de sudura au dimensiuni diferite de la 0.5 pana la 15 kg, alegerea o faci functie de diametrul maxim al bobinei de sarma care se poate monta pe aparatul de sudura pe care il folosesti.

Masif iti ofera sarma de sudura de calitate pentru aparatele de sudura MIG/MAG de la branduri renumite precum Lincoln Electric, Bohler, Telwin, Deca.

Vezi mai multe › Mai putine ›

49 Produse

produse/pagină

49 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact