Compresoare aer cu surub

Daca ai nevoie de un compresor de aer care sa furnizeze debite mari si sa functioneze continuu, atunci solutia potrivita este un compresor de aer cu surub. Compresorul cu surub este cel mai eficient echipament pentru alimentarea sistemelor pneumatice, avand o capacitate mare de productie, cu un debit constant de aer, nivel de zgomot si vibratii reduse, iar eficienta cu care lucreaza se transpune in presiuni mari

Un compresor cu surub este format din doua rotoare (denumite si melci sau suruburi), unul conducator cu dinti in forma convexa si unul condus, cu dinti de forma concava. In timpul angrenarii cele doua rotoare se intrepatrund formand o linie continua de angrenare de la partea de aspiratie la cea de refulare. Spatiul dintre dintii rotoarelor devin din ce in ce mai mici de la aspiratie la refulare, realizand astfel comprimarea gazului. Compresoarele cu surub fara injectie de ulei pot fi folosite pentru un raport de comprimare de 3,5-4, iar compresoarele cu surub cu injectie de ulei pot realiza un raport de comprimare de 10-15, maxim 20, intr-o singura treapta.

Caracteristici ale compresorului cu surub

Masif.ro iti ofera o gama larga de compresoare cu surub, iata care sunt caracteristicile la care trebuie sa fi atent atunci cand alegi un compresor cu surub:

 • Tensiune alimentare: poti alege un compresor cu surub monofazat sau daca ai nevoie de un debit mai mare poti alege un compresor cu surub trifazat.
 • Presiunea de lucru – compresoarele cu surub Fini ofera presiuni de lucru cuprise intre 8 si 13 bar
 • Debitul de aer refulat – compresoarele de aer cu surub sunt ideale pentru aplicatiile care necesita debit de aer ridicat si constant, compresoarele cu surub Fini asigura debite de aer cuprinse intre 260 l/min si 3.700 l/min.
 • Capacitate butelie – butelia unui compresor de aer cu surub asigura o rezerva de aer, cu cat volumul buteliei de aer este mai mare cu atat mai mult timp poti lucra fara ca motorul compresorului sa porneasca
 • Tip transmisie – poti alege un compresor cu surub antrenat prin curea, cu roti dintate, cu antrenare directa sau coaxial.
 • Pentru un aer comprimat de calitate, fara condens, alege un compresor de aer cu surub echipat cu uscator.

Avantajele compresorului cu surub

 • Compresoarele cu surub sunt concepute pentru producerea aerului comprimat in regim continuu.
 • Compresoarele cu surub sunt solutia optima din punct de vedere al costurilor pentru producerea continua a volumelor mari de aer comprimat.
 • Ofera debit constant de aer, fara pulsatii.
 • Compresoarele cu surub lucreaza cu eficienta maxima la presiuni de compresie de 8 - 13 bar.
 • Functioneaza practic fara vibratii si sunt foarte silentioase
 • Pot fi echipate cu tehnologii moderne de actionare si control.

Gama de compresoare cu surub FINI porneste de la modele de 2,2 kW si ajunge pna  la 90 kW, realizeaza o presiune de 8-13 bar si debite cuprinse intre 260 l/min si 3700 l/min aer refulat. In functie de modul de actionare a pompei de presiune, FINI utilizeaza 2 variante constructive:

 • cu transmisie pe curea, injectie de ulei, cu puteri cuprinse intre 2,2 si 75 kW (modelele MICRO si PLUS)
 • cu transmisie directa (coaxiale), injectie de ulei, cu puteri cuprinse intre 4 si 37 kW ( gama CUBE SD pana la 7.5 kW si gama K-MAX pana la 37 kW.

Comanda cu incredere modelul de compresor de aer cu surub de care ai nevoie, iar echipa Masif ti-l trimite direct in atelierul tau.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 273

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 273

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele