Invertoare sudura MMA

Un invertor de sudura este un aparat electric utilizat pentru sudarea pieselor din metal. Acest aparat transforma curentul alternativ de la reteaua electrica in curent continuu, prin coborarea tensiunii si marirea frecventei si intensitatii curentului. Curentul alternativ cu tensiunea de 230 V este coborat pana la la 20 - 40 V curent continuu pentru sudura si o intensitate a curentului de pana la 600 A.
Aparatele de sudura cele mai comune lucreaza cu un curent de 160-180 Ah, suficient pentru utilizarea electrozilor de pana la 4 mm

Un invertor sudura foloseste tehnologia moderna, generand curentul de sudura prin intermediul circuitelor electronice, este compact, usor, robust si fiabil, avand un consum redus de energie, se foloseste la o gama larga de aplicatii, rezultand o sudura foarte buna iar amorsarea arcului se realizeaza usor.

Domenii de utilizare ale invertoarelor de sudura

Invertoarele de sudura MMA pot fi utilizate in aproape orice conditii atat in interior cat si in exterior. Sunt folosite in principal in lucrarile de instalarii unde este necesara o buna accesibilitate si unde se lucreaza adesea in medii exterioare. Aparatele de sudura invertor cu electrod invelit MMA se folososesc adesea in sudarea conductelor in centrale electrice sai in alte aplicatii de sudura a tevilor si conductelor. Sunt de asemenea folosite de mesteri si pasionati in atelierele de reparatii. De asemenea aparatele de sudura MMA se pot folosi in aplicatiile de sudare subacvatica, unde sunt utilizate umpluturi concepute special pentru medii subacvatice.

Dispozitivele ”ARC FORCE”, ”HOT START”, ”ANTI STICK”

Invertoarele de ultima generatie sunt, in general, echipate cu dispozitive care sa asigure o calitate sporita a cusaturii sudate si sa usureze utilizarea lor:

  • ”ARC FORCE” favorizeaza transferul picaturilor de metal topit de la electrod la materialul de baza, prevenind de asemenea intreruperea arcului electric atunci cand picaturile fac scurt-circuit intre electrod si piesa de sudat
  • ”HOT START” favorizeaza amorsarea arcului electric prin furnizarea unui curent de sudura cu o valoare mai mare la fiecare noua sudura
  • ”ANTI STICK” intrerupe automat curentul de sudura in momentul in care electrodul se lipeste de piesa sudata, permitand astfel dezlipirea usoara a acestuia fara a-l deteriora.

Branduri invertoare sudura MMA

Pe masif.ro gasesti o gama variata de invertoare sudura MMA de la producatori renumiti: Lincoln Electric, Telwin, Deca, DeWalt, Technoweld.

Sudura MMA

Proprietatea principala de baza a unui aparat de sudura invertor cu electrozi inveliti este capacitatea sa de a mentine o valoare cat mai constanta  a curentului cand sunt variatii ale lungimii arcului electric. Cu cât curentul electric este mai stabil cu atat calitatea cusaturii sudate este mai buna. In interiorul unui aparat de sudura exista un dispozitiv ce are ca scop asigurarea stabilitatii arcului electric

Sudarea cu electrod invelit sau sudarea MMA (Manula Metal Arc) utlizeaza electrozi inveliti care pe langa rolul de a conduce curentul electric la piesa de sudat pentru formarea arcului electric, indeplinesc si rolul material de adaos. La sudura MMA operatorul trebuie sa apropie manual electrodul de baia de sudura acesta consumandu-se pe masura ce se sudeaza.

Descopera oferta Masif de invertoare de sudura MMA (cu arc electric manual), pentru sudarea cu electrod invelit, fabricate de producatori renumiti ca Telwin, Deca, Lincoln Electric, Tehnoweld folosind cele mai noi tehnologii, si alege produsul de care ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 79

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 79

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele