Discuri lamelare

De cand a fost lansat pe piata, discul lamelar a reusit sa inlocuiasca cu succes discul de polizare in multe domenii ale slefuirii suprafetelor. Prin dispunerea uniforma si radiala a lamelelor din panza abraziva, se obtine o capacitate multipla de slefuire comparativ cu alte produse. 
Discurile lamelare frontale sunt produse cu abrazive pe suport, cu granule de zirconiu, oxid de aluminiu sau oxid de aluminiu ceramic, fixat pe talere din fibra de sticla sau material plastic armat cu fibra de sticla. Dispunerea egală a lamelelor asigura o mare flexibilitate, o performanta ridicata de slefuire si o functionare cu un nivel scazut de vibratii.

Tipuri de discuri lamelare  

 • disc lamelar convex sau tip 29 - prelucreaza o suprafata mai restransa decat discul lamelar plan, atinge un grad mai mare de indepartare material/unitatea timp, comparativ cu discul lamelar plan, fiind este destinat, in principal, lucrului pe muchii si cordoane de sudura; 
 • disc lamelar plan sau tip 27 este utilizat preponderent pentru slefuirea plana si a suprafetelor. 

Structura discurilor lamelare 
In cadrul ofertei de discuri frontale lamelare de pe masif.ro, indiferent de producator, trei componente sunt integrate perfect pentru a obtine maximul de performanta 

 • lamele abrazive - utilizeaza tipuri speciale de abraziv pe suport, produsul fiind perfect pentru utilizarea pe polizoare unghiulare de mare viteza (80 m/s) si aplicati corespunzatoare asigurand performante  de top la slefuit, precum si o durata de viata crescuta; 
 • talerul suport - marea majoritate a producatorilor consacrati utilizeaza doua tipuri de talere pentru productia discurilor lamelare. Primul dintre ele este si cel mai popular de pe piata, realizat din fibra de sticla, cel de-al doilea fiind realizat din plastic armat cu fibra de sticla; 
 • adezivul sau solutia care face legatura dintre taler si lamele abrazive, fara ca acestea sa se desprinda de pe taler atata timp cat produsul este utilizat corespunzator, fara incalcarea normelor de siguranta OSA sau a standardului de siguranta EN 13743.  

Clase de performanta sau niveluri de calitate 
Majoritatea producatorilor ofera discuri lamelare din 3 categorii de calitate: 

 • nivelul extra / standard / perfect reprezentat de discuri lamelare cu raport ideal pret/performanta pentru aplicatii universale, cu rezultate foarte bune de slefuire pe diferite materiale de otel; 
 • nivelul supra / expert / superior reprezentat de discuri cu durata lunga de viata si slefuire agresiva, cu capacitate mare de indepartare a materialului; 
 • nivelul special, premium, produse de inalta performanta pentru aplicatii speciale industriale si comerciale, durata lunga de viata si performanta chiar si atunci cand sunt folosite in mod intensiv. 

Cum citesti eticheta unui disc lamelar 
Indiferent de firma producatoare, eticheta aplicata pe discul lamelar cuprinde in principal urmatoarele informatii esentiale cu privire la acesta: 

 • viteza maxima de lucru de 80 m/s, in mod uzual indicicata pe o banda rosie; 
 • norme de siguranta si pictograma OSA si EN 13743; 
 • dimensiuni produs, atat in mm, cat si in inch pentru diametru exterior si diametru interior; 
 • granulatia; 
 • recomandari de siguranta reprezentate de pictogramele corespunzatoare; 
 • clasa de performanta sau nivelul de calitate; 
 • materialul prelucrat. 

Afla mai multe detalii despre cum citesti eticheta unui disc abraziv din articolul Cum citesti discul abraziv - specificatiile discului pe intelesul tuturor”

Materialul ce urmeaza a fi slefuit 
In alegerea discului lamelar ce urmeaza a fi utilizat se va avea in vedere materialul ce trebuie slefuit sau prelucrat: otel carbon de diferite calitati, otel inox, cordoane de sudura, fonta, metale neferoase, aluminiu.

Granulatia discului lamelar 
Granulatiile discurilor lamelare sunt cuprinse in intervalul 24 - 120. Pentru indepartarea grosiera sau slefuirea obisnuita, utilizati discuri lamelare cu un numar de granulatie mai mic (GR. 24 - 60), iar la celalalt capat al spectrului, utilizati dimensiuni mai mari de granulatie daca incercati sa obtineti o finisare neteda (GR 80 - 120).

Prindere sau fixare discuri lamelare 
Preponderent discurile lamelare se folosesc fixate pe polizor unghiular. Din acest motiv prinderea se face cu piulita de fixare pentru discurile cu alezaj de 22.23 mm, ori fixare rapida X-LOCK. 

Gama de discuri lamelare 
Pentru ca tu sa ai de unde sa alegi, am pregatit o gama larga de discuri lamelare de calitate de la producatori renumiti: 

Descopera oferta Masif de discuri lamelare, comanda cu incredere si fii pregatit sa duci treaba la bun sfarsit. 

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 166

Pagina
produse/pagină
 1. In stoc

  Disc lamelar Sonnenflex 97061_3, 125x13X22.23 mm

  20,10 lei 35,00 lei

Produsele 1-60 din 166

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact