Vibratoare interne pentru beton

Betonul este un material folosit la constructia structurilor de rezistenta ale obiectivelor civile, industriale si de infrastructura. Pentru obtinerea rezistentei si durabilitatii betonului este necesara compactarea si eliminarea aerului din masa de beton la momentul turnarii. Cel mai eficient procedeu este vibrarea betonului cu vibratorul intern pentru beton.
Capetele de vibrare sunt antrenate de convertizoare de frecventa care ridica frecventa de 50Hz de la reteaua electrica pana la 200 Hz. Aceasta frecventa actioneaza un sistem rotor stator din interiorul capului de vibrare care realizeaza in general 12000 de rotatii/min si  creaza miscarea de oscilatie.

Unele modele de convertizoare de frecventa ofera posibilitatea reglarii frecventei. Frecventele inalte pun in miscare mortarul — fluidificind betonul, iar cele joase pun in miscare agregatele mari.  

Daca inainte de vibrare incercam sa introducem in beton o bara din otel in beton, cu un mic efort o putem infige, iar daca facem acelasi lucru in timpul vibrarii, bara intra in beton singura, fara s-o impingem. Daca reincercam s-o infigem dupa ce am oprit vibratorul, nu mai putem, intrucat fluiditatea betonului dispare, el se transforma intr-un amestec ri­gid si compact, astfel ca uneori putem decofra aproape ime­diat.

Tipuri de vibratoare interne

  • Vibratoare cu ax flexibil, antrenate de motoare electrice, termice sau cu acumulator
  • Vibratoare electrice de inalta frecventa, alimentate la un convertizor de frecventa

Specificatii tehnice vibratoare interne de beton

  • Rotatii pe minut
  • Frecventa
  • Lungimea capului vibrator – intre 350 si 400 mm
  • Diametrul capului vibrator – intre 30 si 65 mm – diametrul capului (bulei) de vibrare influenteaza raza de actiune a vibratorului intern(de regula  10 X)
  • Raza de actiune a vibratorului depinde de lucrabilitatea beto­nului, amplitudinea vibratiilor, durata de vibrare si frecventa vibratiilor                                                 
  • Lungimea arborelui flexibil – influenteaza mobilitatea de lucru fata de convertizorul de frecventa sau unitatea de antrenare

Descopera in magazinul masif.ro intreaga gama de vibratoare interne pentru beton de la producatori consacrati: Wacker Neuson, Betontechnik, Enar, DeWalt, Makita

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 113

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 113

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele