Burghie beton

Denumirea „burghiu pentru beton” este generică, acestea sunt folosite pentru a da găuri în beton, dar se pot folosi și la găurirea altor materiale similare ca și duritate: cărămidă, piatră, piatră artificială, plăci ceramice, granit, etc.

Care sunt specificatiile burghielor pentru beton?

Acestea sunt construite din aliaje foarte rezistente, au un vârf placat cu carbură de tungsten, iar unele modele de burghie de beton sunt echipate cu un vârf de durium, un aliaj de bronz cu siliciu, extrem de rezistent. Burghiele pentru beton au vârful acoperit cu pastile din carburi metalice (diamantate), fiind special proiectate să străpungă atât betonul dur, cât și armătura.

Burghiele destinate găuririi în beton și zidărie au vârful acoperit cu 2 pastile diamantate, iar burghiele proiectate pentru găurirea în armătură au 4 sau mai multe pastile diamantate.

Vârful burghiului este lipit de un arbore principal din oțel spiralat, iar coada poate fi cilindrică, dar cel mai adesea coada este de tip SDS Plus sau SDS Max.

De ce tii cont cand alegi burghiul pentru beton?

Alegerea burghiului potrivit pentru fiecare lucrare trebuie să aibă în vedere:

  • Dimensiunile burghielor – diametrul burghiului, lungimea totală și lungimea de lucru sau lungimea activă, adică acea parte cu caneluri pentru eliminarea prafului;
  • Tipul de prindere – cele mai eficiente burghie au sistem de prindere SDS-Plus sau SDS-MAX, care garantează concentricitatea și precizia dimensională a burghielor, pentru zidărie se folosesc și burghie cu coadă cilindrică;
  • Numărul de canale – 2 sau 4 canale, pentru eliminarea eficientă a resturilor rezultate.

Ce elemente constructive au burghiele pentru beton?

Principalele elemente constructive ale burghielor de beton sunt:

  • Vârful de centrare al burghiului asigură fixarea sigură și precizia dimensională a găurilor;
  • Marcajul de uzură, vizibil pe partea laterală a vârfului burghiului, indică limita diametrului de găurire înscris pe burghiu;
  • Burghiele care poartă marcajul PGM (standard de calitate) garantează concentricitatea și precizia dimensională a găurilor.

Cum se folosesc burghiele pentru beton?

Aceste tipuri de burghie se folosesc împreună cu o mașină de găurit de mare putere, pe un ciocan rotopercutor, acestea putând fi utilizate atât în rotație, cât și în percuție.

Pentru a găuri materialele dure, trebuie să folosești o viteză de rotație lentă, iar pentru a evita supraîncălzirea vârfului, se recomandă retragerea frecventă a burghiului pentru a îndepărta praful.

Pentru a face o gaură mică în betonul dur, trebuie să utilizați un burghiu în formă de șurub cu vârful dur, iar pentru găurile mari se folosesc coroane cu dinți de carbură, construite din aliaj dur, acoperite cu un strat de diamant.

Cum se face ascuțirea burghielor pentru beton?

Dacă burghiele normale pot fi ascuțite acasă cu un polizor sau o pilă, ascuțirea burghielor de beton se face cu o piatră de diamant doar de către un profesionist, pentru a preveni deteriorarea vârfului dur.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 2028

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 2028

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele