Pompe submersibile

Pompele submersibile sunt echipamente electrice perfect sigilate care functioneaza imersate in lichidul de pompare, lichid care are si rol de agent de racire. In functie de tipul de apa vehiculata, pompele submersibile se impart in:

 • pompe submersibile pentru ape curate - utilizate pentru alimentarea cu apa curata de la mare adancime a diferitelor instalatii domestice, microindustriale sau agricole
 • pompe submersibile pentru ape murdare - utilizate pentru drenare, pompare de canalizare sau pompare generala a apei cu diferite impuritati.

Tipuri de pompe submersibile

Pompele submersibile pentru ape curate cu turbine multietajate sau cu surub sunt destinate alimentarii cu apa curata de la mare adancime, fiind special proiectate pentru imersarea in puturi forate de la 3 la 5 toli (7.6 – 12.7 cm). Sunt capabile sa furnizeaze debite ridicate cu un randament optim, performantele pompelor submersibile fiind influentata de numarul de turbine si puterea motorului sau adancimea si diametrul putului. Alte caracteristici:

 • Datorita functionarii in apa, corpul pompei este fabricat in intregime din inox pentru a elimina posibilitatea aparitiei coroziunii. Functionarea pompei in apa are si avantajul unei bune raciri a motorului fiind astfel prelungita durata de viata a acestuia.
 • In functie de lungimea si/sau inaltimea traseului instalatiei de alimentare cu apa, numarul de puncte de consum si necesarul de apa al fiecaruia sau adancimea de la care este pompata apa, se dimensioneaza capacitatea pompei submersibile. Aceasta activitate este obligatorie si este recomandat sa fie facuta de un specialist.

Pompe submersibile pentru ape murdare sau pompe submersibile de drenaj, sunt utilizate pentru drenarea foselor, rezervoarelor sau bazinelor care contin ape murdare (reziduale) cu particule in suspensie cu diametrul de pana la 35 mm.
Pompele submersibile cu tocator servesc la epuismentul apelor contaminate care contin deseuri nestrecurate si particule fibroase lungi, rezultate din activitatile gospodaresti, ape pluviale, ape reziduale, ape murdare.

Caracteristici cheie ale pompelor submersibile

Cele mai importante caracteristici ale pompelor submersibile sunt debitul, inaltimea de refulare si puterea motorului:

 • Puterea motorului – electromotorul transforma energia electrica in energie mecanica cu care este actionata pompa de apa; performantele hidraulice ale pompei sunt influentate de puterea motorului
 • Debitul – reprezinta cantitatea maxima de apa curata pe care pompa de apa o poate vehicula intr-un interval de timp (litri / minut sau mc / ora); o casa unifamiliala are nevoie de un debit de aproximativ 2 mc/ora, iar daca se fac si irigatii debitul necesar poate ajunge la 4 mc/ora
 • Inaltimea de refulare – este nivelul maxim, pe verticala, al coloanei de apa;  daca in fisa tehnica a pompei este precizata inaltimea maxima de refulare de 56 metri, inseamna ca inaltimea coloanei de apa va avea 56 de metri, iar debitul va fi 0 la aceasta inaltime;

Aplicatii pompa submersibila

 • alimentarea cu apa potabila, in general
 • sisteme de irigatii de dimensiuni mici si medii
 • umplere/golire rezervoare
 • cresterea presiunii apei curate pentru utilizarea in diverse aplicatii
 • transferul apei curate din fantani, puturi forate sau rezervoare
 • vehiculare lichide curate si necorozive (apa de la robinet, apa de ploaie, apa din piscina etc)
 • golire rezervoare de ape pluviale si menejere
 • pompare apa din pivnite, bazine, iazuri etc

Descopera in magazinul masif.ro intreaga gama de pompe submersibile Wasserkonig, Grundfos, Pedrollo, Ebara si Makita si motoare pentru pompe submersibile.

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 284

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 284

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele