Pompe submersibile

Pompele submersibile sunt echipamente electrice perfect sigilate care functioneaza imersate in lichidul de pompare, lichid care are si rol de agent de racire. Acestea se clasifica in doua mari categorii in functie de tipul de apa vehiculata: curata sau murdara.

Clasificare pompe submersibile

In functie de tipul de apa vehiculata, avem:

  • pompa submersibila apa curata: cu turbine multietajate sau cu surub, sunt destinate alimentarii cu apa curata de la mare adancime, fiind special proiectate pentru imersarea in puturi forate de la 3 la 5 toli (7.6 – 12.7 cm).
  • pompa submersibila apa murdara: sau pompa submersibila de drenaj, este utilizata pentru drenarea foselor, rezervoarelor sau bazinelor care contin ape murdare (reziduale) cu particule in suspensie si cu diametrul de pana la 35 mm.

In functie de material, pe Masif gasesti:

  • pompa submersibila inox;
  • pompa submersibila plastic.

Caracteristici pompe submersibile

Cele mai importante caracteristici ale pompelor submersibile sunt debitul, inaltimea de refulare si puterea motorului:

  • Putere motor - electromotorul transforma energia electrica in energie mecanica cu care este actionata pompa de apa; performantele hidraulice ale pompei sunt influentate de puterea tipului de motor pompa submersibila. La MASIF gasesti pompe submersibile cu puteri de la 200W la 11.000W, insa o pompa submersibila 400W este adesea o alegere comuna. Spre exemplu, o pompa submersibila de 400W poate ridica apa de la adancimi de pana la 20-30 de metri si poate furniza un debit de aproximativ 2-4 metri cubi pe ora, ceea ce ar trebui sa fie adecvat pentru o gospodarie medie.
  • Debit - reprezinta cantitatea maxima de apa curata sau apa murdara pe care pompa submersibila o poate vehicula intr-un interval de timp (litri/minut sau mc/ora). La MASIF gasesti pompe submersibile cu debite de la 2000-3000 litri/ora pana la debite ce depasesc 10.000-14.000 litri/ora, in functie de necesitati.  
  • Inaltime de refulare - este nivelul maxim, pe verticala, al coloanei de apa; daca in fisa tehnica a pompei este precizata inaltimea maxima de refulare de 56 metri, inseamna ca inaltimea coloanei de apa va avea 56 de metri, iar debitul va fi 0 la aceasta inaltime. La MASIF poti alege pompe submersibile cu inaltimea de refulare cuprinsa intre 4 si 235 metri.
  • Diametrul tevii de evacuare - teava de evacuare a unei pompe submersibile este componenta prin care apa pompata este transportata de la pompa la suprafata sau la punctele de consum. Diametrul acestei tevi este important deoarece afecteaza debitul si presiunea apei care poate fi transportata, precum si eficienta generala a sistemului de pompare. Spre exemplu, o pompa submersibila 1 tol poate furniza un debit intre 1 si 3 metri cubi pe ora, in functie de model si putere, ceea ce ar fi suficient pentru irigarea unei gradini sau gospodarii de dimensiuni medii. Pe de alta parte, o pompa submersibila 2 toli poate atinge chiar si debite de zeci de metri cubi pe ora, fiind potrivita pentru uz agricol sau industrial.

Aplicatii pompa submersibila

  • Alimentarea cu apa potabila, in general;
  • Sisteme de irigatii de dimensiuni mici si medii;
  • Umplere/golire rezervoare;
  • Cresterea presiunii apei curate pentru utilizarea in diverse aplicatii;
  • Transferul apei curate din fantani, puturi forate sau rezervoare;
  • Vehiculare lichide curate si necorozive (apa de la robinet, apa de ploaie, apa din piscina etc.);
  • Golire rezervoare de ape pluviale si menajere;
  • Pompare apa din pivnite, bazine, iazuri etc.

Branduri de la care poti alege o pompa submersibila

Descopera in magazinul MASIF intreaga gama de pompe submersibile profesionale, de la cele mai cunoscute branduri:

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 220

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 220

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele