Generatoare curent diesel

Ai nevoie de un generator de curent care sa fie pus in functiune rapid si sa mearga fara intreruperi peste 10 ore pe zi? Alege unul dintre generatoarele pe motorina care pornesc usor chiar la temperaturi scazute, au o perioada de functionare ridicata, sunt fiabile si au costuri de utilizare reduse. Controleaza sistemul de alimentare cu electricitate si alege o sursa de curent independenta pentru casa, firma sau atelierul tau.

Avantajele unui generator de curent diesel

 • generatorul diesel are un consum de combustibil mai mic decat cel al unui generator benzina cu putere similara;
 • generatorul diesel necesita o intretinere redusa, rezultand un cost de utilizare mai mic;
 • generatorul diesel este robust, functioneaza la turatii reduse, arderea motorinei are loc la temperaturi mai mici, prin urmare uzurile sunt mai mici, prin urmare este mai fiabil si are o durata de viata mai lunga;
 • motorina este mai putin inflamabila decat benzina, se poate depozita in siguranta, deci generatoarele diesel sunt mai sigure decat generatoarele de curent pe benzina;
 • motorina se poate depozita mai mult timp fara sa isi piarda calitatile;
 • majoritatea generatoarelor diesel au carcase insonorizate, sunt mai silentioase decat generatoarele de curent pe benzina;
 • generatoarele pe motorina pentru functionari prelungite, perioade de timp mai lungi;
 • generatoarele diesel se preteaza mai bine automatizarii.

Dezavantajele unui generator de curent diesel

 • pretul unui generator diesel este mai mare;
 • generatoarele diesel au emisii de CO2 si particule mai mari decat generatoarele pe benzina;
 • generatoarele diesel pot porni mai greu la temperaturi negative, de aceea pot fi echipate optional cu sisteme de incalzire suplimentara.

Cum alegi un generator diesel?

Generatoarele diesel sunt recomandate pentru utilizare intensa spre deosebire de generatoarele benzina recomandate pentru utilizare intermitenta. Cele mai multe generatoare diesel mari sunt racite cu lichid, in timp ce cele mai mici si portabile sunt racite cu aer. Pentru utilizare prelungita, modelele racite cu lichid sunt mai bune, deoarece au o racire mai buna, pe cand generatoarele curent racite cu aer se pot supraincalzi atunci cand sunt utilizate pentru perioade lungi de timp, in special cu temperaturi ambientale ridicate. Generatoarele diesel sunt, de asemenea, proiectate sa functioneze sub sarcini grele pentru perioade lungi de timp. De fapt, au performante mai bune la sarcini mai mari decat la sarcini mici, prin urmare au cel mai bun randament cand sunt in sarcina

1.      Puterea necesara a generatorului diesel

Puterea necesara se obtine prin insumarea puterilor tuturor consumatorilor electrici pe care ii va alimenta generatorul de curent. Exista doua tipuri de consumatori: consumatori rezistivi, cu un consum liniar de energie si consumatori inductivi, care consuma la pornire de 2-3 ori mai mult decat in regim de functionare. De aceea, daca alimentezi consumatori inductivi, pentru determinarea puterii optime a generatorului diesel se recomanda sa inmultesti puterea necesara cu un factor de siguranta de 2.5.

2.      Generator stationar sau generator portabil?

Alege un generator diesel portabil daca activitatea ta necesita schimbarea frecventa a locului de munca. Generatoarele portabile sunt mai usoare, se pot muta in functie de nevoi, sunt flexibile si foarte practice pentru a acoperi situatii neprevazute si nevoi minore; sunt de asemenea mai ieftine decat generatoarele stationare.

Generatoarele diesel stationare au o putere mai mare, sunt mai silentioase si de obicei au o carcasa insonorizata,  trebuie instalate de catre un profesionist si pot avea mai multe functii utile, precum pornirea automata si control de la distanta.

3.      Tensiunea furnizata de generatorul diesel

Un alt factor important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi un generator diesel este tensiunea furnizata de acesta. Functie de teniunea solicitata de echipamentele alimentate, poti alege un generator diesel monofazat (230 V) sau un generator diesel trifazat (400 V). Majoritatea generatoarelor de curent trifazate pot furniza atat curent trifazat cat si curent monofazat, dar puterea maxima va fi disponibila doar in curent trifazat. De aceea citeste cu atentie specificatiile tehnice ale generatorului diesel si vezi care este puterea maxima furnizata in curent monofazat si care este puterea maxima furnizata in curent trifazat.

4.      Sistemul de pornire al generatorului diesel

Generatoarele diesel sunt echipate cu pornire electrica, poti alege:

 • generatoarele diesel cu pornire electrica la cheie sunt mai usor de folosit;
 • generatoarele diesel automatizate, pornesc automat atunci cand sesizeaza caderea tensiunii la retea si se opresc cand alimentarea cu energie electrica este restabilita. Automatizarea generatorului diesel este o functie utila mai ales daca este folosit pentru alimentarea cu energie electrica a unei case.

5.      Carcasa generatorului diesel

Pentru utilizarea in aer liber sau in zone rezidentiale, alege un generator diesel cu carcasa insonorizanta care protejeaza generatorul de intemperii si asigura nivel scazut de zgomot. Pentru aplicatii specifice sunt disponibile si generatoare diesel fara carcasa.

Comanda cu incredere generatorul potrivit pentru nivelul de consum instalat, iar de garantie si service se ocupa echipa Masif.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 407

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 407

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele