Compresoare aer

Un compresor de aer este un echipament folosit pentru marirea presiunii aerului inchis intr-un recipient, prin micsorarea volumului sau. Aceste echipamente comprima aerul de la o presiune initiala de intrare - presiunea atmosferica - pana la o presiunea de refulare superioara.

Principalele caracteristici tehnico-functionale ale unui compresor sunt presiunea de refulare si debitul.
Raportul dintre presiunea finala si presiunea initiala a gazului comprimat se numeste raport de comprimare. Daca acest raport este mai mic decat 3, nu se foloseste termenul de compresor, ci cel de suflanta.
Pentru a comprima gazul, compresorul lucreaza dupa un ciclu termodinamic inversat (ciclu generator), consumand lucru mecanic. Compresoarele sunt masini generatoare antrenate de un motor electric, cu ardere interna, sau turbina cu gaze, prin cuplare directa sau printr-o transmisie mecanica, motorul furnizand energia mecanica necesara functionarii.

Compresoare industriale cu surub

Un compresor cu surub este format din doua rotoare, unul conducator cu dinti in forma convexa si unul condus, cu dinti de forma concava. In timpul angrenarii cele doua rotoare se intrepatrund formand o linie continua de angrenare de la partea de aspiratie la cea de refulare. Spatiul dintre dintii rotoarelor devin din ce in ce mai mici de la aspiratie la refulare, realizand astfel comprimarea gazului.

Compresoare de aer SCROLL

Compresoarele SCROLL functioneaza fara ulei. Sunt cunosctute  si sub numele de compresoare cu spirala. Doua spitale concentrice, una fixa si una mobila care se roteste in interiorul primei spirale comprima aerul printr-un proces simplu si silentios. Pentru ca au putine piese mobile, aceste compresoare sunt foarte fiabile.

Compresoare cu piston

Sunt cele mai raspandite compresoare, fiind utilzate atat de profesionisti cat si de amatori, pentru lucrari casnice.
Pistonul culiseaza in interiorul unui cilindru, miscarea acestuia fiind obtinuta prin intermediul unui mecanism biela-manivela. La partea superioara a cilindrului exista doua supape, una de aspiratie si una de refulare care controleaza admisia si respectiv evacuarea in si din camera activa a compresorului.
Compresoarele cu piston de pe masif.ro sunt actionate de motoare cu putere de la 0.55 CP pana la 20 CP, pentru unitatile de compresie cu ulei si pana la 2.2 CP, pentru unitatile de compresie fara ungere cu ulei.

Compresoare medicale fara ulei

Aceste compresoare sunt destinate cabinetelor stomatologice si laboratoarelor medicale, se remarca prin dimensiuni reduse, functionare silentioasa si aer comprimat fara impuritati de ulei.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 611

Pagina
produse/pagină
    • Transport gratuit
    • 3 ani garantie
    Compresor de aer Powerplus POWX1770, 2.2 kW, 50 l, 9 bar, 356 l/min

Produsele 1-60 din 611

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele