Cilindri vibro-compactori

Orice sol pregatit pentru constructii trebuie compactat. Odata cu procesul de compactare, se realizeaza o schimbare a materialului solului intr-o forma uniforma, stabila si fara goluri (porozitate scazuta), cu imbunatatirea corespunzatoare a proprietatilor acestui sol. Toti cilindrii compactori au rolul de compactare a terenurilor, dar nu toate terenurile sunt la fel, nici lucrarile de compactare nu sunt toate la fel, in plus conteaza cat de eficient lucreaza cilindrul compactor, cat de repede termina lucrul si cu ce costuri. De aceea este foarte important sa alegi modelul de cilindru compactor potrivit pentru aplicatia ta.

Tipuri de cilindri compactori

  • Cilindrii compactori pentru santuri sunt ideali pentru compactarea sapaturilor, a fundatiilor, a terenurilor de langa borduri si pereti, sunt usor controlati de la distanta prin telecomanda. Cilindrii compactori pentru santuri de la Wacker Neuson sunt controlati prin telecomanda cu infrarosu, oferind astfel cel mai mare standard de siguranta posibil. Cilindrii compactori pentru santuri tind sa fie echiapti cu tamburi picior de oaie.
  • Cilindrii compactori cu un tambur se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de siguranta a operatorului si o durata lunga de viata. Pot fi utilizati in aplicatii diverse de compactare asolurilor si impresioneaza prin randamentul, eficienta ridicata in compactarea diferitelor tipuri de soluri.
  • Cilindrii compactori cu doi tamburi (tandem) sunt potriviti pentru orice tip de teren, tamburii tandem sunt disponibili in diferite dimensiuni si niveluri de performanta. Prin urmare, compactarea asfaltului, a pietrisului grosier si a altor tipuri de terenuri si suprafete nu este o problema pentru cilindrii compactori cu doi tamburi
  • Cilindrii compactori ghidati manual reprezinta alegerea potrivita daca trebuie sa acoperi o gama larga de aplicatii, sunt echipati cu unul sau doi tamburi vibratori, compacteaza in mod optim asfaltul si materialul granular.

Functie de tipul tamburului compactor se deosebesc urmatoarele tipuri de cilindri compactori:

  • Cilindrii compactori cu tambur lis sunt echipati cu unul sau doi tamburi netezi, goi la interior care pot fi incarcati cu balast sau bile metalice
  • Cilindrii compactori picior de oaie au tamburul prevazut cu mai multe came dreptunghiulare. La primele treceri cu un cilindru compactor picior de oaie presiunea se transmite stratului inferior, iar pe masura ce compactarea avanseaza, planul de compactare maxima se deplaseaza de la limita inferioara pana la 2-5 cm de suprafata stratului.

Alegerea corecta a cilindrului compactor

Mai multi factori trebuie luati in considerare atunci cand doresti sa cumperi un clindru compactor: tipul de sol (coeziv, granular, mixt), forma, rugozitatea si marimea particolelor. In plus, trebuie luate in considerare si tipul lucrarii, amplasamentul, accesul, gradul specificat de compactare a solului.

  • Tipul lucrari – in primul rand trebuie sa te decizi ce tup de lucrare vrei sa efectuezi cu cilindrul compactor: daca trebuie sa compactezi terenul pentru santuri sau fundatii alege un cilindru compactor telecomandat pentru santuri sau un cilindru compactor ghidat manual, daca trebuie sa compactezi asfalt, alege un cilindru compactor destinat acestui scop. Daca cilindrul compactor trebuie sa ajunga in locuri inguste sau periculoase pentru operatorul uman, alege un cilindru compactor telecomandat de la distanta.
  • Tipul solului – trebuie sa sti ce tip de sol trebuie compactat, este un sol coeziv sau un sol care trebuie compactat si pe adancime folosind un cilindru compactor picior de oaie.
  • Performatele cilindrului compactor - frecventa si amplitudinea masei in miscare a compactorului, reprezinta doi parametri importanti in stabilirea efectului de compactare in adancime.
    • Amplitudinea arata cat de mult se misca masa care oscileaza in timpul unei rotatii a excentricului. Miscarea totala a masei in miscare este 2 x amplitudinea.
    • Frecventa este data de numarul de lovituri pe secunda (Hz) sau pe minut cu care masa in miscare loveste solul.
    • Viteza de lucru a cilindrului compactor - la viteza de deplasare redusa se transmite mai multa energie in sol / asfalt, la viteza de deplasare ridicata se transmite mai putina energie în sol / asfalt.
  • Greutatea cilindrului compactor – este cel mai folosit parametru dupa care se face achizitia, dar de multe ori te poate induce in eroare, exista cilindri compactori care au greutate mai mica si performante similare cu alti cilindri compactori mai grei. Greutatea mai mare a acestora din urma reprezinta doar o pierdere, un cost suplimentar datorat de consumul de combustibil mai mare.

Evaluarea factorilor de mai sus se face pentru a determina ce tip de cilindru compactor este cel mai potrivit pentru lucrare si care este cel mai economic model.

Cilindri compactori Wacker Neuson: o poveste de succes

De zeci de ani, numele Wacker Neuson a fost legat indisolubil de compactarea solului. In 1930, compania Wacker a introdus primul comactorr electric cu vibratii, care la acea vreme a revolutionat lucrarile pe santier. De atunci echipamentele pentru compactarea solului Wacker Neuson au suferit o dezvoltare continua si au stabilit standarde globale in ceea ce priveste performanta si respectarea mediului.

Pentru lucrari de calitate ai nevoie de utilaje motorizate eficiente si performante. Descopera oferta Masif de cilindri vibro-compactori Wacker Neuson si alege produsele de care ai nevoie pentru a lucra eficient

Vezi mai multe › Mai putine ›

29 Produse

produse/pagină

29 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact