Burghie metal

Burghiul, cu termenul arhaic de sfredel, este o unealta din otel, prelucrata in forma unei spirale cu muchiile ascutite, cu doua sau mai multe canale pentru eliminarea resturilor de material rezultat. Atasat unei masini electrice de gaurit realizeaza perforarea unei game foarte largi de materiale: lemn, metal, zidarie, beton, ceramica sau sticla.

Pentru fiecare lucrare si material prelucrat trebuie ales cu grija atat burghiul potrivit cat si masina care sa-l antreneze. Masinile de gaurit trebuie setate inainte de inceperea fiecarei lucrari, atat pentru a obtine precizia si eficienta operatiei de gaurire, cat si pentru protectia materialului prelucrat si a burghiului utilizat.

Tipuri de burghie

Exista foarte multe aplicatii in legatura cu gaurirea pieselor din metal. Pentru gaurirea penetranta, de strapungere a pieselor metalice se folosesc burghiele elicoidale si burghiele in trepte, iar pentru ajustarea muchiilor unor gauri se utilizeaza zencuitoarele. Fiecare operatie se realizeaza cu burghie specializate:

  • Burghie elicoidale HSS – cele mai populare burghie pentru gaurirea pieselor din otel aliat si nealiat, metale neferoase, otel turnat, fonta si plasticș prezinta un sistem de prindere cu tija cilindrica (tija egala cu diametrul burghiului) si este proiectat pentru utilizarea cu suporturi de burghie si masini de gaurit/insurubat; diametrul acestor burghie este cuprins intre 1 si 20 mm
  • Burghie in trepte – pentru gaurirea foilor de tabla
  • Zencuitoare – aceste burghie executa operatii de debavurare si prelucrare oblica (la 90°) a muchiilor unei piese în scopul realizarii gaurilor pentru ingroparea capului unui surub. Pot prelucra lemn, materiale plastice, otel, fonta si metale neferoase

Cum se determina dimensiunea burghielor?

Dimensiunile burghielor se refera atat la diametrul gaurii necesare, cat si la adancimea acesteia. Lungimea burghielor este exprimata de doua valori:

  • lungimea totala a burghiului
  • lungimea activa a burghiului, respectiv lungimea muchiilor taietoare

Sculele electrice pentru taiat, gaurit, polizat, slefuit sau demolat, indiferent daca sunt destinate utilizarii profesionale sau hobby, au nevoie de accesoriile potrivite pentru rezultatele cele mai bune. Alegerea corecta a accesoriilor garanteaza precizie, viteza de lucru si durata de viata sporite. Tine cont de tipul materialului pe care vrei sa-l prelucrezi, de frecventa operatiilor si de dimensiunea corecta a accesoriului, care va fi montat pe unealta electrica.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 1440

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 1440

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele