Aparate taiere cu jet de plasma

Masif.ro iti pune la dispozitie o gama variata de aparate de sudura cu plasma, la preturi imbatabile. Prin produsele noastre iti oferim calitate si o oferta din care sa alegi aparatul potrivit proiectelor tale. Asadar, pentru taierea rapida a placilor groase de metal, opteaza pentru un aparat de sudura cu plasma, usor de transportat si de manevrat.

Ce este taierea cu plasma?

Taierea cu plasma este un proces care utilizeaza un jet de gaz ionizat de mare viteza. Gazul ionizat cu viteza mare, adica plasma, conduce electricitatea de la torta taietorului de plasma, la piesa de lucru. Plasma incalzeste piesa de prelucrat, topind materialul. Fluxul de viteza mare de gaz ionizat sufla mecanic metalul topit, taind materialul.

Taierea cu plasma este, de obicei, mai usor de stapanit pentru incepatori, iar pe materialele mai subtiri, taierea cu plasma este mult mai rapida decat taierea cu oxigen.

La ce pot folosi un aparat de taiat cu plasma?

Taierea cu plasma este ideala pentru taierea otelului si a materialelor neferoase, cu grosimea mai mica de 5 cm. Taierea cu plasma isi dovedeste cu adevarat utilitatea in unele aplicatii de nisa, cum ar fi taierea metalului expandat. In comparatie cu media mecanica de taiere, taierea cu plasma este, de obicei, mult mai rapida si poate realiza cu usurinta taieri neliniare.

Un aparat de sudura cu plasma se utilizeaza la taierea materialelor conductoare electric:

 • cupru
 • otel inox
 • aluminiu
 • alama

Cum alegi un aparat de taiat cu plasma?

Dupa ce ai stabilit ca taierea cu plasma este procesul potrivit pentru tine, trebuie sa iei in calcul urmatorii factori, atunci cand iei decizia de cumparare.

 1. Determina grosimea metalului pe care il vei taia cel mai frecvent

Unul dintre principalii factori pe care trebuie ii iei in calcul cand alegi un aparat de sudura cu plasma este grosimea metalului pe care o tai cel mai des. Majoritatea aparatelor de taiere cu plasma sunt evaluate in functie de grosimea maxima de taiere si amperajul de taiere. Prin urmare, daca tai cel mai des material gros de 0.50- 1 cm, ar trebui sa iei in considerare un dispozitiv de taiere cu plasma cu amperaj mai mic. Pentru grosimi mai mari, ia in considerare aparate de taiat cu plasma care ofera curenti de taiere mai mari.

 1. Alege viteza optima de taiere

Lucrezi intr-un mediu productie sau intr-un atelier in care viteza de taiere nu este la fel de importanta? Atunci cand cumperi un aparat de sudura cu plasma, verifica viteza de taiere, in functie de grosimea materialului. Daca metalul pe care il tai cel mai des are o grosime de 1 cm, un aparat de taiere cu plasma care ofera amperaje mai mari, va putea taia metalul mult mai repede decat unul care ofera un amperaj mai mic.

 1. Alege sursa de curent electric

Poti alege un aparat de taiere cu plasma monofazat sau unul trifazat, in functie de puterea dorita si de disponibilitatea retelei electrice din atelierul tau.

 1. Compara costul consumabilelor cu durata lor de viata

Tortele de taiere cu plasma contin mai multe elemente care se uzeaza si necesita inlocuire. Cauta un aparat de sudura cu plasma care sa contina un numar mai mic de consumabile, cu mai putine elemente de inlocuit si economii insemnate pentru tine.

 1. Verifica vizibilitatea permisa de aparatul de taiat cu plasma

Pe masura ce lucrezi la o aplicatie, vei dori sa poti vedea bine zona de taiere, mai ales atunci cand tai dupa un model. Vizibilitatea este facilitata de geometria tortei, o torta mai mica si mai putin voluminoasa iti va permite sa vezi mai bine zona de taiere, la fel ca si o duza extinsa.

 1. Ia in considerare portabilitatea aparatului de taiat cu plasma

Multi utilizatori folosesc aparatul de taiat cu plasma pentru o varietate de aplicatii de taiere si trebuie sa mute aparatul intr-un atelier, la un loc de munca sau chiar dintr-un loc in altul. Un aparat de sudura cu plasma usor, portabil, cu un mijloc de transport precum un carucior sau o curea de umar, fac diferenta. In plus, daca spatiul de lucru este limitat, este util sa alegi un aparat de taiere cu plasma de dimensiuni mai mici. De asemenea, este de preferat sa alegi un aparat de sudura cu plasma care sa ofere posibilitatea de depozitare pentru cablu, torta si consumabile.

 1. Alege un aparat de sudura cu plasma fiabil

Pentru mediile de lucru dificile alege un aparat de taiat cu plasma cu o fiabilitate ridicata si care sa aiba comenzile si conexiunile protejate. Conexiunile pentru torta protejate vor rezista mai bine decat cele care nu sunt. Unele aparate de taiat cu plasma ofera o cusca de protectie in jurul filtrului de aer si a altor parti integrante ale aparatului de taiat cu plasma. Protectia acestor filtre este importanta, deoarece asigura eliminarea uleiului si apei din aerul comprimat ( reduc performanta de taiere ).

 1. Verifica daca aparatul de taiat cu plasma este usor de utilizat si este confortabil

Cauta un aparat de taiat cu plasma cu un panou de control mare, usor de citit si usor de utilizat. In plus, un aparat cu informatii clar tiparite pe unitate va ajuta la configurare si reparare. Verifica torta sa aiba o ergonomie buna si sa se simta confortabil in mana.

Descopera oferta Masif de aparate de taiat cu plasma de la producatori renumiti, precum Lincoln Electric, Telwin, Deca si alege produsul de care ai nevoie pentru a lucra eficient. Pe site-ul nostru gasesti aparate profesionale pentru sudura, indiferent de tipul proiectului la care lucrezi.

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

18 Produse

produse/pagină

18 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele