Aparate sudura MMA

Fie că ești sudor profesionist sau gospodar priceput și harnic, nu trebuie să îți lipsească un aparat de sudură performant și un echipament pentru sudură potrivit pentru toate proiectele tale.

Sudarea cu electrod învelit sau sudarea MMA (Manula Metal Arc) utilizează electrozi înveliți, care pe lângă rolul de a conduce curentul electric la piesa de sudat pentru formarea arcului electric, îndeplinesc și rolul material de adaos. Spre deosebire de folosirea unor aparate de sudură MIG-MAG, la care sârma este împinsă automat de rolele de ghidaj, la sudura MMA, operatorul trebuie sa apropie manual electrodul de baia de sudură, acesta consumându-se pe măsură ce se sudează.

Tipuri de aparate de sudură MMA

În funcție de tehnologia utilizată, există două tipuri de aparate de sudură MMA:

 

  • Aparate sudură MMA cu transformator reprezintă soluția clasică, ele generând curentul de sudură folosind un transformator, astfel că beneficiază și de prețuri mai mici.
  • Aparate sudură MMA cu invertor folosesc o tehnologie mai modernă, ele generând curentul de sudură prin intermediul circuitelor electronice, fiind mai compacte, mai ușoare, ușor de transportat. Ele sunt robuste și fiabile, au consum redus de energie, se folosesc într-o gamă largă de aplicații, amorsarea și reamorsarea se realizează mai ușor, rezultând o sudură foarte bună.

 

Domenii de utilizare ale aparatelor de sudură MMA

Aparatele de sudură MMA pot fi utilizate în aproape orice condiții, atât în interior, cât și în exterior. Sunt folosite într-o multitudine de domenii, cu precădere în lucrările de instalări, unde este necesară o accesibilitate bună, lucrările fiind adesea realizate în medii exterioare. Aparate sudură MMA se mai folosesc adesea în sudarea conductelor în centrale electrice sau în alte aplicații de sudură a țevilor și conductelor. De asemenea, ele sunt utilizate și în aplicațiile de sudare subacvatică, unde sunt utilizate umpluturi concepute special pentru medii subacvatice. Și bineînțeles, ele sunt folosite și de meșteri și pasionați, în atelierele de reparații.

Avantajele aparatelor de sudură MMA

Atunci când folosești aparate sudură MMA, îți asiguri și o serie de avantaje, comparativ cu alte procedee de sudare:

  • Are o capacitate mai mare decât sudarea MIG-MAG, astfel fiind posibilă sudarea unor materiale mai groase, cu același curent de sudură;
  • Sunt mai compacte, mai ușoare și se pot transporta mai ușor, având o capacitate de sudare ridicată, cu electrozi de până la 4 mm, fiind astfel potrivite pentru o gamă largă de aplicatții și grosimi ale materialelor;
  • Sudarea MMA este, de obicei, mai „iertătoare” decât sudarea MIG-MAG sau TIG atunci când se sudează materiale ruginite sau murdare, fiind ideală pentru aplicațiile de întreținere.

Dezavantajele aparatelor de sudură MMA

Materialele subțiri se pot suda mai greu cu aparatele de sudură MMA cu transformator. Pentru acest tip de materiale, este mai ușoară folosirea unui aparat sudură MMA cu invertor, deoarece acul este foarte stabil, iar curentul de sudură poate fi ajustat foarte fin.

Sudarea MMA este mai lentă decât sudarea MIG, deoarece este necesară înlocuirea electrozilor și îndepărtarea zgurii. Din acest motiv, aparatele de sudură MIG sunt mai populare în aplicațiile de producție.

Descoperă varietatea de aparate de sudură MMA oferite pe Masif.ro și alege aparatul potrivit pentru tine și proiectele tale. Aici găsești aparate fabricate de producători renumiți, precum Telwin, Deca, Lincoln Electric sau Tehnoweld, ce folosesc cele mai noi tehnologii, pentru ca tu să îți desfășori activitatea cu ușurință și plăcere!

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 116

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 116

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele