Aparate sudura MMA

Fie ca esti sudor profesionist sau gospodar priceput si harnic, cu siguranta nu trebuie sa-ti lipseasca un aparat de sudura performant.

Sudarea cu electrod invelit sau sudarea MMA (Manula Metal Arc) utlizeaza electrozi inveliti care pe langa rolul de a conduce curentul electric la piesa de sudat pentru formarea arcului electric, indeplinesc si rolul material de adaos. Spre deosebire de sudura MIG/MAG la care sarma este impinsa automat de rolele de ghidaj, la sudura MMA operatorul trebuie sa apropie manual electrodul de baia de sudura acesta consumandu-se pe masura ce se sudeaza.

Tipuri de aparate de sudura MMA

Functie de tehnologia utilizata exista doua tipuri de aparate de sudura MMA:

  • Aparatele de sudura MMA cu transformator reprezinta solutia clasica, genereaza curentul de sudura folosind un transformator, beneficiaza de preturi mai mici.
  • Aparartele de sudura MMA cu invertor folosesesc tehnologia mai moderna, genereaza curentul de sudura prin intermediul circuitelor electronice, sunt mai compacte, mai usoare, usor de transportat, sunt robuste si fiabile, au consum redus de energie, se folosesc la o gama larga de aplicatii, rezulta o sudura foarte buna, amorsarea si reamorsarea se realizeaza mai usor.

Domenii de utilizare ale aparatelor de sudura MMA

Aparatele de sudura MMA pot fi utilizate in aproape orice conditii atat in interior cat si in exterior. Sunt folosite in principal in lucrarile de instalarii unde este necesara o buna accesibilitate si unde se lucreaza adesea in medii exterioare. Aparatele de sudura cu electrod invelit MMA se folososesc adesea in sudarea conductelor in centrale electrice sau in alte aplicatii de sudura a tevilor si conductelor. Sunt de asemenea folosite de mesteri si pasionati in atelierele de reparatii. De asemenea aparatele de sudura MMA se pot folosi in aplicatiile de sudare subacvatica, unde sunt utilizate umpluturi concepute special pentru medii subacvatice.

Avantajele aparatelor de sudura MMA

Sudarea MMA asigura o serie de avantaje compartic cu alte  procedee de sudare:

  • In primul rand are o capacitate mai mare decat sudarea MIG-MAG, cu alte cuvinte poate suda materiale mai groase cu acelasi curent de sudura.
  • Sunt mai compacte, mai usoare, se pot transporta mai usor, dar au capacitatea de sudare ridicata cu electrozi de pana la 4 mm, ceea ce le face potrivite pentru o gama larga de aplicatii si grosimi ale materialului.
  • Sudarea MMA este de obicei mai „iertatoare” decat sudarea MIG-MAG sau TIG atunci cand se sudeaza materiale ruginite sau murdare, ceea ce o face ideala pentru aplicatii de intretinere.

Dezavantajele aparatelor de sudura MMA

  • Sudarea materialelor subtiri se poate realiza mai greu cu aparatele de sudura MMA cu transformator, insa se poate face mai usor daca folosesti un aparat de sudura MMA cu invertor, deoarece arcul este atat de stabil, iar curentul de sudura poate fi ajustat foarte fin.
  • Sudarea MMA este mai lenta decat sudarea MIG, datorita necesitatii de a inlocui electrozi si de a indeparta zgura. Din acest motiv, MIG este o alegere mai populara pentru aplicatiile de productie.

Descopera oferta Masif de aparate de sudura MMA (cu arc electric manual), pentru sudarea cu electrod invelit, fabricate de producatori renumiti ca Telwin, Deca, Lincoln Electric, Tehnoweld folosind cele mai noi tehnologii, si alege produsul de care ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea.

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 148

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 148

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele