Panze (discuri) circular

Discuri cu dinti placati cu pastile din carburi metalice sau panze ascutite, pentru taiat lemn, metal, plastic sau materiale compozite, pe toate le ai la dispozitie in oferta Masif. In functie de taiere (longitudinala sau transversala), diametrul total si diametrul gaurii de prindere, grosimea sau numarul dintilor, alege modelele de care ai nevoie pentru a lucra eficient si a-ti duce lucrarea la bun sfarsit.

Panze circular - ce materiale poti taia?

Discurile de circular de pe masif.ro au diametrul cuprins intre 160 si 350 mm, fiind special proiectate pentru taierea celor mai diverse materiale:

  • lemn natur de esenta moale sau dura, furnir, placaj, profile din lemn
  • tevi, tije, profile din aluminiu si aliaje, cupru, arama, bronz si alte materiale similare
  • tabla < 2 mm din cupru, alama, aluminiu, otel, otel inoxidabil
  • placi sandvis/panel: blat lemn, placaj, placi MDF, placi aglomerate neacoperite, placi aglomerate acoperite cu furnir sau plastic, PAL, OSB)
  • plastic
  • placi minerale: fibrociment, BCA, placi Heraklith din fibre de lemn cu liant pe baza de ciment

Tipuri de dantura a discurilor de circular

HSS – panze cu dinti fara carburi, au avantajul ca realizeaza taieri precise/curate; se utilizeaza in special pe circulare de banc, fiind recomandate la taierea longitudinala si transversala a lemnului subtire si a materialelor plastice.

TCT - panze circular cu dinti din carbura de tungsten; carbura de tungsten rezulta din amestecul tungstenului cu cobaltul. Dantura acestor discuri  este placata cu pastile din carburi metalice, cu geometrie speciala:

  • Dinti trapezoidali (TCG) – datorita unghiului de taiere negativ, panza nu se intepeneste, opune o rezistenta mai mica la inaintare, fiind recomandata pt fierastraul circular portabil.
  • Dinti alternativi (ATB) – tesire alternativa a dintilor - se obtine o taietura curata in material si asigura o durata de viata mai lunga a discului.

Caracteristici de care sa tii cont cand alegi panze de circular

Numarul dintilor - in functie de tipul materialului si duritatea acestuia, precum si de calitatea taieturii sau viteza de taiere, puteti alege discuri de la 24 pana la 96 de dinti. Discurile cu un numar mai mare de dinti realizeaza o taiere precisa si curata, pe cand lamele cu mai putini dinti ofera o taiere mai rapida, insa cu margini mai grosiere.

Tipul masinilor – fierastraie circulare de mana (portabile), fierastraie circulare de banc, fierastraie circulare pentru taieri inclinate.

NL si diametru TKS – discurile pentru fierastraiele circulare sunt prevazute cu doua orificii suplimentare pentru bolturi, care asigura o fixare mai buna si impiedica patinarea panzei pe flansa masinii:

  • NL – diametrul gaurii pentru bolt
  • TKS – diametrul cercului (de divizare) care trece prin centrul celor doua gauri de fixare

Fantele de dilatare - in cazul incalzirii corpului panzei in timpul operatiilor de prelucrare, asigura disiparea caldurii, preintampinand deformatiile remanente ale acesteia.

Sculele electrice pentru taiat, gaurit, polizat, slefuit sau demolat, indiferent daca sunt destinate utilizarii profesionale sau hobby, au nevoie de accesoriile potrivite pentru rezultatele cele mai bune. Alegerea corecta a accesoriilor garanteaza precizie, viteza de lucru si durata de viata sporite. Tine cont de tipul materialului pe care vrei sa-l prelucrezi, de frecventa operatiilor si de dimensiunea corecta a accesoriului, care va fi montat pe unealta electrica.

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 854

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 854

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact