Cine a inventat flexul - prezentarea companiei FLEX

Cine a inventat flexul - prezentarea companiei FLEX„Da-mi, te rog, flexul ” spunem toti atunci cand avem nevoie de un polizor unghiular. De unde vine denumirea de “flex” a polizorului unghiular?
Exact! De la numele companiei Flex Power Tools sau Flex-Elektrowerkzeuge GmbH cum era denumirea oficiala a companiei. Dupa ce au produs inca din 1922 polizoare cu arbore flexibil, in 1954 Flex a inventat polizorul unghiular sau flexul.

Istoric Flex Power Tools

Haideti sa vedem cine este Flex Power Tools si prin ce s-a remarcat compania in decursul celor aproape 100 de ani de la infiintare:

Infiintare companie Flex

1922 - Hermann Ackermann si Hermann Schmitt fondeaza o noua companie in Stuttgart-Bad Cannstatt pentru a produce si vinde noua lor inventie: masina de slefuit manuala MS 6, cu un motor electric care conduce un arbore flexibil.

Primul polior unghiular Flex

1954 - Ackermann + Schmitt prezinta primul polizor unghiular de mare viteza: DL 9.

Polisare auto

1987 - Lustruire cu finisaj ridicat. FLEX dezvolta sisteme dedicate pentru polisarea vopselei si lacurilor, mobilierului si podelelor din piatra naturala.

Prelucrare suprafete metalice

1989 - Finisaj oglinda! FLEX introduce o noua metoda de prelucrare a suprafetelor - fara linii de tranzitie sau holgrame pe metal si otel inoxidabil.

Flex

1996 - Compania se redenumeste FLEX.

Primul slefuitor pentru pereti (girafa)

1997 - Slefuirea tavanelor fara schela! FLEX lanseaza Giraffe® - slefuitorul pentru pereti, cu gat lung, acesta ii permite muncitorului sa slefuiasca peretii sau tavanul fara schele. Slefuitorul pentru pereti, cu gat lung, Giraffe® si hartia de slefuit brevetata cu perforare pe intreaga suprafata ofera o calitate ridicata. Flex Giraffe este echipat cu sistem de extragere a prafului care permite lucrul fara praf.

Generatie noua de polizoare Flex

2002 - Inovatie in fiecare detaliu! FLEX introduce noile modele de polizoroare unghiulare pentru secolul 21. Inventatorul polizorului unghiular FLEX prezinta 8 modele noi din gama 710 - 1300 Watt, disponibile cu design nou, cu maner extrem de subtire, cu caracteristici de manevrabilitate superioare si multe inovatii ale produsului: sistem electronic de control cu microprocesor sau manerul FLEX cu cheie integrata.

Masina de canelat pereti

2007 - Numai masina de canelat pentru pereti de la FLEX permite trecerea de la taiere verticala la taierea orizontala. Deblocati, rotiti motorul, blocati – atat de simplu!

Slefuitor pereti cu capete interschimbabile Flex WST 700

2009 – Se lanseaza Vario-Giraffe® WST 700 VV. Succesul de care se bucura slefuitorul pentru pereti FLEX Giraffe® determina dezvoltarea continua a lui. FLEX Vario-Giraffe® WST 700 VV este prevazuta cu capete schimbabile si posibilitatea de prelungire telescopica.

RETECFLEX

2010 - FLEX prezinta RETECFLEX RE 14-5 115 o scula inovatoare multifunctionala, care permite transformarea usoara si rapida pentru lucrul in aplicatii diverse: slefuire, polizare, buciardare, curatire si lustruire.

Masiba de polisat Polishflex

2011 - FLEX prezinta masina de polisat POLISHFLEX. Acesta ofera putere ridicata aplicata usor pentru tratarea profesionala a suprafetelor vopsite. Este o masina de polisat cu turatie variabila, care ofera un cuplu ridicat, fiind echipata cu un motor si angrenaj care functioneaza extrem de silentios.

Slefuitor pentru pereti Handy Giraffe

2011 – Flex lanseaza un nou model de slefuitor pentru pereti si tavan: WSE 7 Vario Handy-Giraffe® echipat cu sistem inteligent de schimbare a capului. WSE 7 Vario Handy-Giraffe reprezinta completarea ideala pentru slefuitorul de pereti cu gat lung Flex Vario-Giraffe®, mai ales atunci cand se lucreaza in spatii inguste sau cand se lucreaza pe zone mai mici.

Polior unghiular Supraflex

2012 – Se lanseaza polizorul unghiular SUPRAFLEX care ofera slefuirea fara praf a unei game largi de materiale si suprafete cu o rata de indepartare deosebit de ridicata. SUPRAFLEX SE 14-2 125 este specialistul in slefuirea suprafetelor vopsite, a suprafetelor din otel inoxidabil sau aliaje de otel, pentru piatra naturala si artificiala.

Chervon preia Flex

2013 - Chervon Holdings Ltd. preia FLEX.

Slefuitor pentru pereti Flex GE 5

2014 – FLEX lanseaza slefuitorul pentru pereti cu gat lung GE 5 / GE 5 R. Cea mai buna masina de slefuit peretii FLEX Giraffe® din toate timpurile. Ofera confort excelent pentru utilizator, o gama uimitoare de aplicatii si este extrem de fiabila, fiind  fabricata in Germania. FLEX Giraffe® este acum mai usora, mai flexibila si mai robusta ca niciodata. Datorita noului cap de slefuit mobil cu margine ingusta puteti acum slefui pana in colt fara probleme.

Scule cu acumulatori Flex

2015 – Este prezentata noua generatie de scule cu acumulator FLEX. Acestea stabilesc noi standarde de calitate si performanta datorita conceptului de masina si acumulator. O inovatie unica sta la baza bunelor performante ale sculelor cu acumulator FLEX: celulele bateriei sunt acoperite cu un material de racire care reduce in mod activ acumularea de caldura. „Tehnologia KEEP COOL ™” impresioneaza cu o durata de functionare a bateriei mai lunga.

Trinoflex

2016 – Se lanseaza TRINOXFLEX: O masina - doua aplicatii! FLEX ofera un sistem nou, versatil pentru finisarea  otelului inoxidabil. TRINOFLEX este o masina care se transforma rapid, cu un singur click, dintr-o masina de slefuit cu banda intr-o masina de lustruit cu rola.

Masina de polisat orbitala

2017 – Masina de polisat orbitala FLEX XFE 7-15 150 este ideala pentru finisarea perfecta a suprafetelor. Previne formarea hologramelor datorita modificarii orbitei cu o cursa de 15 mm. Temperatura suprafetei prelucrate ramane la un nivel scazut si acest lucru ofera o protectie suplimentara lacului. Masina este foarte usor de manevrat si, prin urmare, este optiunea ideala pentru un proces de lustruire in doua etape.

Masini de polisat cu acumulatori

2018 – Polisare cu acumulator fara compromisuri. Polisarea calitativa a suprafetelor devine mai flexibila ca niciodata. Flex prezinta masina de polisat cu acumulator PE 150 18.0-EC cu o rata ridicata de indepartare si masina de polisat orbital XFE 15 150 18.0-EC pentru indepartarea hologramei.

Masina de polisat cu acumulatori FLEX PXE 80

2019 - FLEX lanseaza prima masina de polisat inteligenta cu acumulator PXE 80. FLEX PXE 80 este echipat cu un sistem unic de schimbare rapida a accesoriilor, fara instrumente, si poate fi folosit ca masina de lutruit rotativ, orbital si slefuitor pentru zone mici.

Purificator aer

2020 - FLEX modernizeaza purificatoarele de aer VAC 800-EC. Noile purificatoare de aer FLEX cu filtre HEPA 14 filtreaza pana la 99,995% din virusii si bacteriile din aerul camerei. Prin urmare, riscul de infectie cu Covid-19 poate fi redus in mod eficient si semnificativ.

Domenii de utilizare a sculelor Flex

Prelucrarea metalelor

Prelucrarea metalelor cu FLEX

FLEX are probabil cea mai extinsa gama de scule pentru profesionistii in finisarea suprafetelor metalice. Gama Flex se intinde de la produse universale, cum ar fi polizoarele unghiulare sau drepte, pana la ferastraie cu banda si circulare si pana la o serie echipamente speciale, cum ar fi masinile de lustruit si rectificatoarele cu banda pentru tevi. Atelierele metalurgice, montatorii si constructorii de balustrade, de exemplu, se pot baza intotdeauna pe FLEX.

Constructii si renovari

Constructii si renovari cu FLEX

Gama de scule FLEX acopera toate lucrarile profesionale de slefuire, renovare si modernizare, cuprinde o serie larga de echipamente de la slefuitoare pentru perete si tavan pana la mixere si aspiratoare mobile. Fie ca este vorba de pregatirea suprafetelor, lucrari de indepartare a tencuielii sau zidariei sau gaurirea pentru sistemele de ancorare, precizia, fiabilitatea si usurinta in manipulare a echipamentelor FLEX impresioneaza intotdeauna.

Automobile / Lustruire - polisare

Polisare auto cu FLEX

Calitatea perfecta a suprafetei polisate provine de la scule de inalta calitate, special concepute pentru viteze mici si cupluri mari. De aceea, profesionistii in detaling auto si dealerii auto, precum si pasionatii de automobile au incredere deplina in FLEX. La urma urmei, folosind masinile de polisat FLEX  si accesoriile corespunzatoare, poti deveni maestru in detailing auto.

Prelucrarea pietrei

Prelucrarea pietrei cu FLEX

Piatra are propriile legi, precum si propriile sale particularitati si propria sensibilitate. Acest lucru este cunoscut prea bine lucratorilor in piatra, sculptorilor, precum si constructorilor de gradini si peisagistilor. De aceea, slefuiesc piatra naturala si artificiala cu utilaje si accesorii FLEX. Cu atat mai mult cu cat FLEX stabileste standardele de la polizoarele umede si slefuitoare de piatra pana la burghie. Acest lucru este valabil atunci cand este vorba de fiabilitate, usurinta in manipulare si intretinere.

Daca ai mai multe intrebari despre produsele Flex sau daca vrei sa afli mai multe informatii despre produsele afisate pe masif.ro, te invitam sa ne contactezi CLICK AICI, la telefon 0374.477.200 sau e-mail  info@masif.ro.

 

Distribuie acest articol