Cum pregatesti aparatul de spalat cu presiune pentru iarna

Sezonul de vara s-a terminat, a venit frigul, aparatul de spalat cu presiune il folosesti din ce in ce mai putin si este timpul sa il pregatesti pentru depozitarea din timpul iernii. Unul dintre principalele motive de defectare a spalatoarelor cu presiune este reprezentat de depozitarea incorecta pe parcursul lunilor de iarna care cauzeaza inghetul lichidelor din aparatul de spalat cu presiune.

Locul ideal pentru depozitarea unui turbojet este in interior, intr-o incapere incalzita. Dar, de cele mai multe ori, depozitarea spalatorului cu presiune in interior nu este o optiune, motiv pentru care este esential sa urmezi pasii corecti in pregatirea aparatului de spalat cu presiune pentru iarna.

4 pasi pentru depozitarea in siguranta a spalatorului cu presiune electric in timpul iernii

1. Goleste detergentul

Daca aparatul tau de spalat cu presiune este echipat cu rezervor incorporat pentru detergent, prima data trebuie sa te asiguri ca ai eliminat detergentul aflat in rezervor sau pe furtun. Pentru a face acest lucru, umple rezervorul de detergent cu apa curata, conecteaza spalatorul cu presiune la reteua electrica si lasa spalatorul sa mearga timp de aproximativ 1-2 minute. In felul acesta detergentul din rezervor, conducte, pompa sau furtun este eliminat si eviti riscul ca depunerile de detergent sa infunde sistemele.

2. Scurge excesul de apa

In urma folosirii, apa ramasa pe conducte, in pompa sau in furtunul curatitorului cu presiune poate ingheta, cauzand defecte grave ale aparatului de spalat cu presiune. Pentru a elimina apa din spalatorul cu presiune, deconecteaza aparatul de la sursa de apa si actioneaza pistolul pana cand observi ca nu mai curge apa din lance. Deconecteaza furtunul de presiune de la spalator si scurge apa ramasa pe furtun. Pentru a preveni corodarea elementelor interne ale spalatorului cu presiune este indicat sa folosesti antigel si sa lasi aparatul sa functioneze maxim 30 secunde.

3. Sterge aparatul de spalat cu presiune si furtunul cu o carpa uscata

Deconecteaza aparatul de spalat cu presiune de la reteaua electrica, sterge aparatul si furtunul cu o carpa uscata pentru a impiedica formarea mucegaiului din cauza umiditatii. Ruleaza cablul electric cu atentie sa nu se innoade si depoziteaza-l pe carligul special conceput pentru acest lucru.

4. Depoziteaza aparatul de spalat cu presiune intr-un loc uscat

Pentru a ferii curatitorul cu presiune de inghet, ideal este sa depozitezi aparatul intr-un spatiu incalzit, cu o temperatura peste 4o C, dar cum acest lucru nu este intotdeauna posibil,  iti recomandam sa depozitezi masina de spalat cu presiune in magazie sau in garaj, evitand zonele umede.  Te sfatuim sa acoperit aparatul cu o husa sau cu o carpa pentru a impiedica patrunderea insectelor, formarea panzelor de paianjen si a ruginirea aparatului.

Pregatirea aparatului de spalat cu presiune pentru iarna nu este o sarcina dificila si ia doar putin timp, in schimb este indispensabila pentru a-l mentine in stare buna de functionare, gata pentru urmatoarea curatenie de primavara.

Distribuie acest articol