De ce ai nevoie pentru a face o gaura in perete pentru tevi sau cabluri

cum dai gauri in pereti

Activitatile pe care le intreprinzi acasa, fie ca sunt planuri de renovare, mici ajustari sau modificari necesare, implica adesea nevoia de a gauri un perete. Poate ai un tablou preferat sau o fotografie inramata pe care vrei sa o poti admira zi de zi.

O gaura in perete pentru tevi sau cabluri este necesara si atunci cand finalizezi amenajarea unei case sau a unui apartament si trebuie sa te ocupi de montarea corecta a instalatiilor.

Iata de ce ai nevoie pentru acest proces si cum sa alegi uneltele sau materialele:

Scule electrice

Niciun proiect de amenajare, renovare sau constructii nu este complet fara scule electrice pentru constructii. In special cand vine vorba despre gaurirea peretilor, te gandesti automat la anumite masini pentru diverse suprafete sau materiale. Iata care sunt cele necesare pentru a face o gaura in perete:

Bormasina

Bormasina sau masina de gaurit este o unealta „versatila“ si indispensabila in astfel de proiecte. Aceasta se foloseste nu doar pentru gaurirea peretilor, ci si pentru insurubarea accesoriilor care iti permit sa agati diverse suporturi si obiecte sau daca trebuie sa faci anumite reparatii.

Masina de gaurit si insurubat se alege, in primul rand, dupa materialul suprafetei pe care o vei gauri. De exemplu, o bormasina obisnuita poate fi folosita pentru materiale precum BCA sau gips carton, dar vei avea problemele daca peretii sunt din beton. Pentru a gauri betonul, ai nevoie de un ciocan rotopercutor.

In functie de frecventa proiectelor de renovare, amenajare sau de reparare a instalatiilor, alege o bormasina cu acumulator care iti permite sa te plimbi liber fara a depinde de lungimea cablului de alimentare. De asemenea, poti alege un set intr-o valiza de transport daca activezi in domeniul constructiilor.

Bormasinile se diferentiaza si in functie de diametrul de gaurire si cuplul maxim. Poti opta pentru o bormasina de uz casnic cu un cuplu maxim redus si un acumulator. Daca lucrezi in domeniu este recomandat sa ai un ciocan rotopercutor in trusa de unelte, pentru a fi pregatit pentru orice tip de lucrare.

cum dai gauri in pereti

Aparate de masura si control

Lucrarile de care te ocupi intr-o casa nu se fac la intamplare sau dupa ochi. De aceea, pentru a lucra cat mai eficient, corect si exact, alege aparate de masura si control care pot fi actionate electric. De exemplu, ai la dispozitie nivele laser care iti ofera o precizie superioara unei nivele obisnuite. De asemenea, cu ajutorul unui telemetru poti face masuratori exacte.

O gaura facuta in perete pentru cabluri sau tevi trebuie sa fie pozitionata intr-un spatiu cat mai sigur. De exemplu, nivela si telemetrul te ajuta sa eviti spatiile in care se pot afla tevi si conducte de apa sau gaz, dar si sa faci gaura in locul potrivit din punct de vedere estetic.

Daca manipulezi parti din reteaua electrica precum cablurile sau daca trebuie sa lucrezi cu prize in cadrul proiectului tau, un tester de tensiune poate fi folosit ca metoda preventiva sau de a verifica anumite valori.

Masini de debitat si canelat

Masinile de debitat si masinile de canelat sunt esentiale pentru a crea spatiile potrivite pentru instalarea tevilor. Acestea se folosesc inainte de turnarea zidariei, in materiale precum betonul sau caramida. Masinile de debitat iti usureaza munca prin posibilitatea de a taia tevile din metale neferoase, otel, gips carton, materiale plastice sau ceramice. Poti alege un model de masina de debitat de mana, cu o greutate redusa si usor de manevrat in orice conditii.

Accesorii pentru unelte electrice

Uneltele electrice nu pot fi folosite fara accesoriile potrivite. Pentru a putea gauri peretii din beton, ai nevoie de burghie de beton pentru bormasina si rotopercutor. Daca nu alegi burghiele necesare si peretele tau este din beton, acestea nu vor face fata materialului pe care trebuie sa il strapunga sau se vor distruge la capete foarte repede.

Verifica recomandarile producatorului uneltei electrice pe care o folosesti pentru gaurire, pentru a decide ce burghiu sa alegi.

cum dai gauri in pereti

Aparate si accesorii pentru curatenie

Chiar daca te ocupi de un proiect izolat, acesta poate sa dureze si sa implice dezordine sau murdarie in spatiul in care locuiesti. De aceea, este recomandat sa ai la indemana aparate si accesorii pentru curatenie precum un aspirator uscat sau umed-uscat.

Acesta actioneaza in situatiile in care aspiratoarele obisnuite nu pot, deoarece vei fi obligat sa cureti reziduuri de tencuiala. De asemenea, daca trebuie sa repari sau sa inlocuiesti anumite tevi, s-ar putea sa apara si scurgeri neprevazute.

Detergentii de uz casnic sau profesional sunt o necesitate in timpul proiectelor de renovare sau constructii. Suprafetele din incaperi trebuie curatate cat mai bine cu agentii de curatare potriviti care, insa, trebuie sa protejeze si pardoselile sau alte materiale din locuinta.

Pregateste-te pentru proiectul tau cat mai bine, indiferent de anvergura acestuia si ia-ti toate masurile de precautie necesare. La Masif, gasesti uneltele si sculele de care ai nevoie, dar si accesorii pentru acestea si asistenta pe tot parcursul procesului.

 

Daca ai intrebari suplimentare in legatura cu subiectul acestui articol sau daca vrei sa afli mai multe informatii despre produsele afisate pe masif.ro, te invitam sa ne contactezi CLICK AICI, fie la telefon 0374.477.200 sau e-mail  info@masif.ro

 

Distribuie acest articol