Prima ta masina de gaurit si insurubat cu acumulator

Printre amintirile pe care le ai din copilarie, cele mai dragi sunt momentele in care bunicul mesterea prin casa si prin curte, iar tu il urmai si urmareai cu ochi curiosi si dornici sa vada si sa stie tot. Cum isi pregatea trusa de scule, cum scotea tacticos ciocanul ca sa repare scaunul tau preferat sau sa dea gauri in perete pentru a agata ceasul vechi care-ti placea atat de mult ori pozele cu tine, frumos inramate de bunica. Inca mai ai cateva dintre sculele pe care le folosea bunicul, iar lor vrei sa le adaugi si altele noi, acum ca esti la casa ta si iti doresti ca mestereala sa fie mult mai usoara decat odinioara. Asa ca te-ai pus pe cautat si studiat oferte de masini de gaurit si insurubat, una dintre uneltele care stii ca nu trebuie sa lipseasca din casa. De preferat cu acumulator, ca sa nu plimbi cabluri peste tot pe unde ai de reparat sau amenajat.

Noi iti facem cautarea mai usoara! Pentru ca ti-am pregatit cateva sfaturi si am trecut in revista o serie de aspecte de care sa tii cont inainte de a adauga produsul in cos.

Cum alegi cea mai eficienta masina de gaurit si insurubat cu acumulator

Bifeaza urmatoarele caractecteristici de care trebuie sa tii cont cand iti alegi unealta cu care vei mesteri usor, fara sa pierzi mult timp si energie: putere, viteza de gaurire, tipul de alimentare și greutate.

Puterea
Daca nu esti mester profesionist, cu siguranta nu vei avea nevoie de o scula foarte puternica, asa ca opteaza pentru un model cu putere intre 500 si 900 W, cu care vei putea gauri fara probleme si materiale mai dure.

Viteza de gaurire
Este important sa fii atent la numarul de rotatii pe minut pentru ca nu toate materialele reactioneaza la fel. Viteza de gaurire poate porni de la 300 rpm si poate ajunge la 1500 rpm. Vei vedea ca daca ai de gaurit materiale moi, numarul de rotatii trebuie sa fie maxim, in vreme ce pentru materialele dure precum betonul sau otelul, este necesara o viteza de rotatie mai mica.

Alimentarea
O masina de gaurit si insurubat poate fi alimentata la priza sau cu ajutorul unui acumulator. Noi iti recomandam varianta cu acumulator pentru ca iti ofera libertate de miscare si posibilitatea de a lucra si in spatii mai putin accesibile.

Greutatea
Acesta este un alt aspect important de care trebuie sa tii cont pentru a putea lucra eficient si usor. Noi te sfatuim sa optezi pentru un model care sa nu aiba o greutate mai mare de 3 kilograme, mai ales daca vei folosi masina in principal acasa.

Daca ai bifat deja indicatiile de mai sus, atunci poti trece la etapa urmatoare: dotarile pe care le ofera masina de gaurit si insurubat.

Mandrina - poate fi una rapida, cu auto-insurubare, mult mai usor de folosit, sau cu cheie, care fixeaza mai bine burghiul;
Treptele de rotatie – in functie de viteza maxima recomandata pentru prelucrarea unui anumit tip de material, unele masini sunt echipate cu selector de turatie;
Schimbarea sensului de rotatie - inversarea sensului de rotatie te va ajuta sa deblochezi usor burghiul atunci cand se intepeneste, sa desurubezi repede sau sa schimbi burghiul la o masina cu mandrina rapida fara cheie;
Treptele de reglare a cuplului – aceasta functie este disponibila la masinile care au ambreiaj mecanic, fiind utila la insurubare, pentru a proteja materialul;
Protectia la supra-sarcina - pentru a nu suprasolicita sau arde motorul.

Daca ai intrebari suplimentare in legatura cu subiectul acestui articol sau daca vrei sa afli mai multe informatii despre produsele afisate pe masif.ro, te invitam sa ne contactezi CLICK AICI, fie la telefon 0374.477.200 sau e-mail  info@masif.ro

Distribuie acest articol