Top 11 scule cu acumulator de care are nevoie o firma de instalatii

Top 10 scule cu acumulatori recomandate pentru firme instalatori

In Romania se construieste din ce in ce mai mult si firmele de instalatii sunt din ce in ce mai solicitate indiferent daca activeaza in domeniul instalatiilor sanitare, instalatiilor electrice sau al instalatiilor de climatizare. Forta de munca este din ce in ce mai scumpa si mai greu de gasit, de aceea alegerea echipamentelor de lucru potrivite este foarte importanta.

Sculele cu acumulatori potrivite iti usureaza mult activitatea, te ajuta sa termini lucrarile mai repede si sa castigi mai mult. Ele te ajuta sa cresti productivitatea dar si sa iti fidelizezi angajatii.

Am facut o selectie cu cele mai folosite sculele profesionale cu acumulatori care nu trebuie sa lipseasca din dotarea unei firme de instalatii.

1. Set masina de gaurit si insurubat si masina de insurbat cu impact cu acumulatori

Set masina insurbat gaurit si masina insurubat cu impact cu acumualtori Miwaukee - instalatori

Probabil cele mai folosite scule sunt masina de gaurit si insurubat si masina de insurubat cu impact cu acumulator. Aceste se completeaza perfect, te ajuta lucrezi mai bine si sa termini mai repede orice lucrare de gaurire sau insurubare de pe santier.

Masina de gaurit si insurbat cu acumulatori iti permite sa regezi cuplul de insurbare in mai multe trepte, este perfecta pentru lucrarile care necesita o precizie de asamblare mai mare, iar masinile de insurbat cu impact este mai buna pentru operatiile de insurubare care necesita un cuplu de strangere/desfacere mai mare.

Iti recomandam sa investesti intr-un set care sa contina o ambele masini, in felul acesta vei plati mai putin dacat daca le-ai cumpara separat. In plus majoritatea seturilor contin 2 sau mai multi acumulatori pe care ii poti folosi in acelasi timp sau unul din ei il poti avea ca rezerva gata oricand de lucru.

2. Ciocan rotopercutor cu acumulator

Ciocan rotopercutor cu acumulator Flex lucrari instalatii

Un rotopercutor profesional cu acumulator de buna calitate se va dovedi foarte util atunci cand ai nevoie sa dai gauri in zidarie sau beton pentru montarea suportilor de tevi sau a aparatelor de aer conditionat. Ia-ti o marja de siguranta si alege un ciocan rotopercutor mai puternic, care sa iti permita sa gauresti cu usurinta in materialul si la diametrul dorit.

Pentru firmele de instalatii electrice sau instalatii sanitare care au lucrari mari in care trebuie sa sparga zidaria su betonul, iti recomandam sa completezi trusa de scule cu un ciocan demolator cu acumulator. Acesta este mai potrivit pentru lucrari de daltuire decat un rotopecutor cu acumulator, vei lucre mai eficient si va avea o durata de viata mai lunga.

3. Polizor unghiular cu acumulator

Polizor unghiular cu acumulator Flex lucrari instalatii

O scula cu acumulatori esentiala pentru instalatori este polizorulul unghiular cu acumulator, acesta va taia aproape orice la locul de munca. Polizorul este adesea folosit pentru a taia tevi sau placi ceramice sau pentru a slefui. Cu o gama larga de discuri abrazive sau diamantate, polizorul unghiular poate fi folosit pentru toate tipurile de aplicatii si cu siguranta merita adaugat la trusa ta de scule.

4. Fierastrau sabie cu acumulator

Fierastrau sabie cu acumulator Flex instalatori

Taierea tevilor din metal sau plastic, a peretilor din rigips sau a materialelor lemnoase este usurata de utilizarea unui fierastrau sabie cu acumulatori. Desi nu este o scula esentiala pentru instalatori, fierastraul alternativ te va ajuta sa economisesti mult timp si energie daca proiectul tau necesita multe taieturi in special in spatii greu accesibile. Completeaza-ti trusa cu o varietate larga de panze pentru fierastraul sabie si poti taia tot felul de materiale: tavi metalice sau din plastic, materiale lemnoase, aluminiu, fonta, panouri sandwich, rigips, zidarie, etc.

5. Sculte multifunctionala cu acumulator

Sculte multifunctionala cu acumulator DeWalt pentru instalatori

O scula multifunctionala cu acumulator nu trebuie sa lipseasca din trusa nici unui mester, indifernet de domeniul in care lucreaza. Aceasta te va ajuta intr-o multime de situatii dificile, poate taia aproape orice teava de instalatii sanitare cu exceptia celor din fonta.

Echipata cu accesoriile potrivete o scula multifunctionala cu acumulatori folosesti miscare oscilatori pentru taierea placilor de faianta, netezirea adezivului, indepartarea rosturilor sau pentru slefuirea, lustruirea, debitarea, pilirea, razuirea si curatarea diferitelor materiale.

 

Firmele de instalatii sanitare sau HVAC isi pot creste eficienta folosind scule cu accumulator specific precum:

6 Masini de desfundat tevi si conducte cu acumulatori

Masini de desfundat tevi si conducte cu acumulatori Milwaukee pentri instalatori

Interventiile pentru desfundarea conductelor de canalizare sunt mai usoare daca folosesti o masina de desfundat tevi cu acumulatori. Producatorii si-au dezvoltat gama de masini de desfundat tevi cu acumulatori, astfel incat acum ai de unde sa alegi modelul potrivit pentru aplicatia si bugetul tau.

7. Masini de debitat tevi cu acumulatori

Masini de debitat tevi cu acumulatori Milwaukee instalatori

Debitarea tevilor in proiectele de instalatii sanitare sau instalatii de climatizare este acum mai usoara daca folosesti o masina de debitat tevi cu acumulatori. Indiferent daca trebuie sa tai tevi din cupru sau tevi din polipropilena, in oferta Masif vei gasi masina potrivita pentru taiat tevi cu acumulatori.

8. Masini de filetetat tevi cu acumulatori

Masini de filetetat tevi cu acumulatori Milwaukee cu acumulatori

Acum filetezi tevile mai usor cu masina de filetat cu acumulator chiar si in locurile greu accesibile fara sa depinzi de cabluri sau reteaua electrica.

De exemplu Milwaukee M18 FPT2 este prima masina de filetat de tevi cu acumulatori de 18V din lume, pe deplin compatibila cu capete de filetat de pana la 2” de la producatori renumiti precum Rothenberger, REMS sau Ridgid. Poti lucra o zi intreaga cu o singura incarcare a acumulatorului, poti face peste 25 filetari de 2″ si peste 60 filetari de ½″ cu un acumulator M18™ 12.0 Ah;

9. Masini de sertizat cu acumulator

Masini de sertizat cu acumulator Rothenberger instalatori

Clestii hidrauici de sertizare cu acumulator iti usureaza munca, te ajuta sa cresti productivitatea si iti ofera mai multa libertate de miscare fara se depinzi de cabluri prelungitoare sau de existenta retelei electrice pe santier.

Masina de sertizat Rothenberger Romax Compact TT permite presarea fitingurilor de pana la 40 mm pentru plastic sau multistrat si de pana la 35 mm pentru metal. Motorul si angrenajul sunt situate opus sistemului hidraulic pentru distribuirea perfecta a greutatii, ceea ce o face usor de utilizat. Instalarea componentelor in doi cilindrii reduce dimensiunea masinii astfel incat aceasta este foarte compacta si poti lucra cu ea in spatii inguste.

 

Firmele de instalatii electrice isi pot imbunatatii si ele productiviatea daca folosesc scule cu acumulatori specifice precum:

10. Masini de tras cablu cu acumulator

Masini de tras cablu cu acumulator Milwaukee firme instalatii electrice

Dezvoltarea constructiilor residentiale si a halelor industrial a necesitat instalarea de kilometrii intregii de cabluri electrice si cum forta de munca este tot mai scumpa si mai greu de gasit, un dispozitiv de tras cabluri cu acumulatori este foarte util unei firme care activeaza in domeniul instalatiilor electrice. Masina de ajuta sa lucrezi cu mai putini oameni, sa instalezi mai mult cablu electric in timp mai scurt cu costuri mai mici.

11. Masini de taiat cabluri cu acumulator

Masini de taiat cabluri cu acumulator Milwaukee instalatii electrice

Cabluri de joasa si medie tensiune pot fi acum taiate mai usor si mai rapid daca folosesti o masina de taiat cabluri cu acumulator.

Masina pentru taiat cabluri Milwaukee M12CC functioneaza cu acumulatorii de 12 V Milwaukee si are o capacitate de taiere de pana la 32 mm. Falcile puternice taie fara efort cabluri cu diametru mare si are o autonomie extinsa care iti permite sa faci pana la 60 de taieri in cablu de cupru de 4 x 35 mm² cu o singura incarcare a acumulatorului.

 

Acestea sunt recomandarile noastre de scule cu acumulatori pentru firmele de Instalatii. Te rugam sa ne spui intr-un comentariu ce scule folosesti in activitatea ta.

Distribuie acest articol