Redresoare auto

Fii pregatit in orice moment pentru situatii neprevazute si echipeaza-ti garajul cu un redresor auto, care sa mentina nivelul de incarcare al bateriei, chiar daca circuli ocazional cu automobilul. Astfel, nu vei risca sa nu poti porni masina in diminetile geroase de iarna, chiar daca bateria este descarcata. 

Pe Masif.ro gasesti o oferta variata de redresoare auto, potrivite pentru atelierul tau, dar si pentru uz personal, pentru evitarea situatiilor neplacute.

Cum utilizezi un redresor auto?

Un redresor masina transforma curentul alternativ de la priza in curent continuu, necesar incarcarii bateriei masinii, prin intermediul unor cabluri de curent. Cea mai evidenta utilizare a acestor redresoare auto este incarcarea bateriilor descarcate, dar pe langa asta, multe incarcatoare auto au si functia de mentenanta si recuperare a bateriilor uzate. Orice baterie se descarca in timp, mai ales daca masina nu este folosita o perioada mai lunga. Un redresor masina, capabil sa asigure mentenanta bateriei, elimina riscul degradarii prea rapide a acumulatorului, ii prelungeste durata de viata, rezultand economii importante. Daca alegi un redresor masina performant, il vei putea folosi chiar si pentru desulfatarea acumulatorilor auto.

Cum alegi cel mai bun redresor auto?

Pentru a cumpara cel mai bun redresor auto pentru tine, trebuie sa urmaresti o serie de parametrii tehnici:

1. Tipul de acumulatori pe care il poate incarca redresorul auto

Primul lucru la care trebuie sa te uiti, atunci cand cumperi un redresor masina, este tipul de baterii pe care le poate incarca acesta. Pe piata exista mai multe tipuri de acumulatori, iar producatorii auto si moto prevad in echiparea standard diferite tipuri de acumulatori, astfel masina ta poate fi echipata cu urmatoarele tipuri de baterii: plumb, gel, AGM, cu calciu, baterii umede, baterie Start-Stop, etc. Fiecare tip de baterie necesita cicluri diferite de incarcare si folosind un redresor necorespunzator ai sanse mari sa distrugi bateria, de aceea alege redresorul auto cu atentie. Verifica eticheta bateriei si alege redresorul auto corespunzator.

2. Tensiunea furnizata de redresorul auto

Al doilea parametru pe care trebuie sa il urmaresti este tensiunea furnizata. Tensiunea furnizata de redresor trebuie sa corespunda cu tensiunea acumulatorului pe care doresti sa il incarci. Majoritatea autoturismelor si motocicletelor functioneaza cu acumulatori de 12V, in timp ce camioanele si tractoarele sunt echipate cu baterii de 24 V. Alege redresoare auto care sa furnizeze 12 V sau 24 V, in functie de acumulatorii pe care vrei sa ii incarci sau poti alege un redresor masina capabil sa furnizeze atat o tensiune de 12V, cat si 24V, pentru flexibilitate mai buna.

3. Curentul de incarcare al redresorului auto

Amperajul ofera informatii despre cantitatea de curent electric pe care redresorul o transmite catre baterie. Amperajul redresorului influenteaza in mod direct timpul in care redresorul incarca  bateria. Un redresor masina cu amperaj mai mare va incarca mai repede bateria, fata de un redresor cu un amperaj mai mic. De exemplu, un redresor care furnizeaza 10 amperi va incarca o baterie de 100 Ah in 10 ore, in timp ce un redresor ce furnizeaza un curent de incarcare de 50 amperi va incarca aceeasi baterie in doar 2 ore.

Este recomandat sa alegi un redresor auto care sa furnizeze cel putin 10% din capacitatea bateriei, astfel daca vrei sa incarci un acumulator cu o capacitate de 100 Ah, este recomandat sa alegi un redresor care sa furnizeze cel putin 10 A. In manualul redresorului auto gasesti capacitatiile bateriilor pe care le poate incarca.

4. Functii utile ale redresorului auto

Redresoarele auto performante ofera o serie de avantaje utile, care care iti usureaza viata:

  • Incarcare automata – redresorul detecteaza tensiunea bateriei si nivelul de incarcare, adaptand curentul furnizat la cerintele bateriei.
  • Incarcare rapida, pentru scurtarea timpului de incarcare.
  • Desulfatarea bateriilor repune in functiune si prelungeste durata de viata a bateriilor sulfatate.
  • Diagnosticarea bateriilor si sistemului electric iti arata gradul de uzura al bateriei, precum si starea sistemul de incarcare a masinii si existenta unor consumatori, care ar putea duce la descarcarea prematura a acumulatorului.
  • Protectie la inversarea polaritatii – in cazul in care ai legat gresit redresorul la baterie, acesta nu va porni. Pentru o protectie suplimentara, este util ca redresorul sa aiba buton de pornit/oprit, pentru a nu porni automat cand este conectat la priza.
  • Oprire automata – pentru siguranta suplimentara, opreste redresorul atunci cand bateria s-a incarcat.
  • Protectia la suprasarcina monitorizeaza amperajul si voltajul, pentru a evita supraincarcarea bateriei auto, care poate sa afecteze atat acumulatorul, cat si redresorul;
  • Protectia la supraincalzire si scanteie impiedica suprasolicitarea redresorului, care poate produce risc de incendiu.

5. Usurinta in utilizare a redresoarelor auto

Dupa ce te-ai decis asupra performantelor tehnice ale redresorului auto, usurinta in exploatare este un alt factor pe care este bine sa il ai in vedere, atunci cand cumperi un redresor masina. Dimensiunile si greutatea reduse ale incarcatorului auto favorizeaza transportul si depozitarea acestuia. Echiparea redresorului cu maner ergonomic si cu roti de transport, in cazul redresoarelor auto mai mari. usureaza transportul redresorului.

Lungimea si calitatea cablurilor reprezinta un alt factor pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi redresorul auto potrivit pentru tine.

De asemenea, afisajul electronic indica statusul de incarcare, tensiunea si amperajul si usureaza utilizarea redresorului auto.

Pe Masif.ro ti-am pregatit cele mai bune redresoare auto, ideale pentru atelierul auto sau pentru masina ta personala. Daca doresti sa iti echipezi atelierul cu mai multe aparate, pe site-ul nostru gasesti roboti de pornire, dar si echipamente de sudura pentru orice tip de proiect.

Fii pregatit, alege modelul potrivit de redresor masina din oferta noastra si comanda cu incredere! Echipa Masif va livra coletul tau repede si in siguranta!

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

43 Produse

produse/pagină

43 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele