Roboti de pornire

Daca bateria masinii tale este mai veche, pot aparea oricand surprize neplacute, care sa te faca pieton. Poate fi gerul sau un bec pe care l-ai uitat aprins si a descarcat bateria. Un robot de pornire te va pune imediat inapoi pe drumul pe care ti-ai propus sa mergi.

Pe Masif.ro gasesti o gama variata de roboti de pornire auto, de la producatori renumiti, ideali in orice atelier auto, dar si in propria gospodarie, pentru a evita orice neplacere cauzata de bateria descarcata a masinii tale.

Starter auto sau robot de pornire auto este denumirea unui echipament care iti usureaza viata atunci cand bateria masinii este mai veche sau cand masina nu a mai fost folosita de mult timp. Starter-ul auto este capabil sa furnizeze boost-ul de energie necesar motorului pentru pornire, chiar si in diminetile geroase.

La ce foloseste un robot pornire auto?

Principala sarcina pe care o indeplineste cu succes un robot de pornire auto este furnizarea energiei necesare pornirii motorului atunci cand bateria masinii este descarcata. Pe langa pornirea de urgenta a motocicletelor, autoturismelor sau autoutilitarelor, robotul de pornire poate avea diferite functii:

 • redresor auto pentru incarcarea si mentenanta acumulatorilor auto;
 • sursa de energie pentru telefoane, laptop-uri, camere foto sau alte produse electronice;
 • tester pentru baterie si alternatorul vehiculului;
 • sursa de alimentare stabila a autovehiculului in timpul schimbarii bateriei;
 • robotii de pornire auto portabili cu acumulatori litiu sunt echipati, de obicei, cu lampa LED, care te ajuta sa conectezi starterul auto la bateria masinii si in cea mai intunecata noapte.

Cum alegi un robot de pornire auto?

Atunci cand doresti sa cumperi un robot auto trebuie sa acorzi atentie urmatoarelor caracteristici:

1. Curentul de pornire al robotului de pornire auto

Curentul de pornire furnizat de starterul auto iti arata capacitatea acestuia de a porniri diversele tipuri de motoare. Cu cat curentul maxim de pornire al starterului auto este mai mare, cu atat mai performant este acesta. Un robot pornire care furnizeaza un curent de pornire de 400-600 A este suficient pentru pornirea unui autoturism de clasa medie.

2. Capacitatea maxima a bateriei robotului de pornire auto

Capacitatea maxima a bateriei determina cantitatea maxima de energie pe care o poate acumula starterul auto. Alege un robot de pornire masina care sa aiba o capacitate a bateriei adaptata la aplicatia ta.

3. Tensiunea de alimentare

In azul in care doresti sa pornesti utilaje de constructii sau echipamente agricole vei avea nevoie de curent de pornire si capacitate a bateriei mai mari, care vor putea fi furnizate doar de roboti de pornire trifazati. Pentru pornirea motocicletelor, autoturismelor si dubitelor, robotii de pornire monofazati sunt alegerea preferata de utilizatori.

4. Tipul bateriei robotului de pornire auto

Tipul de baterie cu care este echipat un robot de pornire auto determina o diferenta importanta in ceea ce priveste dimensiunile si greutatea robotului de pornire. Sunt utilizate doua tipuri principale de baterii, pentru echiparea unui jump starter auto:

 • bateriile cu plumb reprezinta solutia clasica pentru robotii de pornire, sunt mai grele si au dimensiuni mai mari;
 • bateriile cu litiu sunt solutia mai noua de echipare a starterelor auto, au avantajul de a putea inmagazina energia intr-o baterie mai usoara si mai mica.

5. Tensiunea furnizata de robotul de pornire

In general robotii de pornire mari, echipati cu baterie cu plumb, pot furniza atat curent cu tensiunea de 12V, cat si 24V, in timp ce majoritatea starterelor auto cu baterie litiu - polimer ofera doar 12V. Exista insa si roboti de pornire portabili, cu baterie litiu, in special cei din gama superioara, care pot furniza atat 12V,  cat si 24V.

6. Timpul de incarcare a bateriei robotului de pornire auto

Timpul de incarcare a bateriei robotului de pornire depinde de capacitatea bateriei si de amperajul cu care se incarca. Pentru aceeasi capacitate a bateriei robotului de pornire auto, alege modelul care ofera un timp de incarcare mai mic.

7. Alte functii ale robotului de pornire

Scopul principal al robotului de pornire este sa asigure energia de pornire a motorului, in situatii neprevazute, cand bateria este descarcata. Majoritatea robotilor de pornire pot avea si alte functii:

 • poti alege un robot pornire care functioneaza si ca redresor auto, in acest caz alege varianta care este compatibila cu tipul si tensiunea bateriei/bateriilor pe care vrei sa le incarci;
 • tester pentru bateria si alternatorul vehiculului;
 • sursa de alimentare stabila a autovehiculului, in timpul schimbarii bateriei;
 • sursa de energie cu incarcator USB pentru telefoane, laptop-uri, camere foto sau alte produse electronice;
 • protectii impotriva: inversare polaritate, scurtcircuit, supratensiune (tensiune baterie incompatibila), subtensiune (tensiune de oprire), supracurent, supraincalzire, temperatura scazuta, contacte accidentale;
 • robotii de pornire auto portabili cu acumulatori litiu sunt echipati, de obicei, cu lampa LED, care te ajuta sa conectezi starterul auto la bateria masinii si in cea mai intunecata noapte.

Descopera oferta Masif si alege robotul de pornire auto care raspunde nevoilor tale. Echipeaza-ti atelierul cu scule electrice si accesorii sudura din gama de produse oferite de MAsif.ro, pentru a realiza orice proiect iti doresti. Echipa noastra de specialisti iti sta la dispozitie daca ai nevoie de sfaturi in alegerea produsului preferat, pentru a fi sigur ca ai facut alegerea potrivita.

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-24 din 53

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-24 din 53

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele