Generator diesel sau generator pe benzina: cum faci alegerea corecta?

Generator diesel sau generator benzina - ce alegi?

Ai nevoie de un generator de curent si eziti intre un generator benzina si un generator diesel. Care este cel mai bun generator de curent pentru tine? Este o intrebare dificila si pentru a raspunde la aceasta, trebuie sa analizezi exact ceea ce doresti sa obti de la generatorul tau de curent.

Hai sa vedem care sunt avantajele, dezavantajele si care sunt cele mai potrivite aplicatii ale generatoarelor de curent pe benzina si ale generatoarelor de curent diesel.

Avantajele unui generator de curent diesel

 • generatorul diesel are un consum de combustibil mai mic decat cel al unui generator benzina cu putere similara;
 • generatorul diesel necesita o intretinere redusa, rezultand un cost de utilizare mai mic;
 • generatorul diesel este robust, functioneaza la turatii reduse, arderea motorinei are loc la temperaturi mai mici, prin urmare uzurile sunt mai mici, prin urmare este mai fiabil si are o durata de viata mai lunga;
 • motorina este mai putin inflamabila decat benzina, se poate depozita in siguranta, deci generatoarele diesel sunt mai sigure decat generatoarele de curent pe benzina;
 • motorina se poate depozita mai mult timp fara sa isi piarda calitatile;
 • majoritatea generatoarelor diesel au carcase insonorizate, sunt mai silentioase decat generatoarele de curent pe benzina;
 • generatoarele pe motorina pentru functionari prelungite, perioade de timp mai lungi;
 • generatoarele diesel se preteaza mai bine automatizarii.

Dezvantajele unui generator de curent diesel

 • pretul unui generator diesel este mai mare;
 • generatoarele diesel au emisii de CO2 si particule mai mari decat generatoarele pe benzina;
 • generatoarele diesel pot porni mai greu la temperaturi negative, de aceea pot fi echipate optional cu sisteme de incalzire suplimentare.

Generatoare diesel – 3 modele recomandate

Generator curent diesel Greenfield LDG6500S_EUROV, cu carcasa insonorizanta, automatizare, 5.5 kVA

Generator diesel automatizare Greenfield

Generatorul diesel Greenfield LDG6500S_EUROV este conceput si realizat asfel incat sa acopere aplicatiile cu necesar de putere electrica de pana la 5.5 kW, in conditiile unei fiabilitati ridicate si cu performante optime. Generatorul functioneaza ca sursa de avarie si nu ca sursa independenta de tensiune.

Generator curent diesel PRAMAC P6000, carcasa insonorizata, automatizare, 5.9 kVA

Generator diesel automatizare Pramac

Generatorul electric diesel P6000 asigura un nivel redus de zgomot, fiind generatorul ideal pentru utilizare in zone rezidentiale sau in afara orelor de lucru, este echipat cu panou de comanda si control AMF pentru functionare automata. Pramac P6000 este un generator electric cu automatizare fiabil datorita componentelor de cea mai buna calitate

Generator de curent diesel Pramac trifazat, 19 kVA, cu carcasa insonorizanta, panou automat si automatizare LTS

Generator diesel trifazat cu automatizare Pramac

Pramac este unul din cei mai consacrati producatori de generatoare profesionale din lume, oferind service si piese de schimb, pentru orice model de generator Pramac produs vreodata, ofera consultanta personalizata pentru fiecare proiect in parte si solutiile cele mai bune.
Generatorul Diesel Pramac GBW22Y_S_A este folosit pentru uz general, face parte din seria generatoarelor profesionale diesel, racite cu apa, carcasate.

Avantajele unui generator de curent pe benzina

 • generatoarele de curent pe benzina sunt mai ieftine decat generatoarele curent diesel;
 • poti alege dintr-o gama mai larga de producatori si modele de generatoare pe benzina, in special in gama mica de puteri;
 • generatoarele pe benzina au emisii de CO2 si particule mai reduse;
 • sunt mai mici, mai usoare si mai facil de mutat decat generatoarele pe motorina.

Dezvantajele unui generator de curent pe benzina

 • consumul de combustibil al unui generator benzina este mai mare decat al unui generator pe motorina;
 • generatoarele benzina functioneaza la o temperatura mai mare decat generatoarele diesel, ceea ce conduce la o uzura mai mare a componentelor generatorului, ceea ce inseamna o intretinere si reparatii mai frecvente si, in cele din urma, o durata de viata scurta;
 • majoritatea generatoarelor benzina sunt open frame (fara carcasa insonorizanta), prin urmare sunt mai zgomotoase decat generatoarele diesel;

Generatoare benzina – 5 modele recomandate

Generator curent benzina Greenfield G-EC6000, monofazat, 4.3 kVA

Generator benzina Greenfield

Greenfield G-EC6000 este un generator de curent monofazat, portabil, montat pe un cadru tubular actionat de un motor pe benzina, in patru timpi, cu pornire manuala, la sfoara. Este recomandat pentru utilizare in aplicatii de intensitate medie ca sursa independenta de tensiune pentru alimentarea echipamentelor electrice monofazate. Generatorul benzina Greenfield G-EC6000 este echipat cu alternator cu bobinaj din cupru, protectie functionare fara ulei si regulator automat de tensiune (AVR).

Generator pe benzina Wacker Neuson GV5000A, portabil, monofazat, 4.0 kW

Generator curent benzina Wacker Neuson

Generatorul de curent monofazat Wacker Neuson GV5000A este de uz profesional, cu pornire manuala, pe benzina si este conceput special pentru santierele de constructii si instalatii.Generatorul pe benina Wacker Neuson GV5000A este un produs foarte robust si fiabil, cu durata lunga de viata, capabil sa lucreze la parametrii proiectati in cele mai dure conditii de santier. Este echipat cu motor Honda de tip OHV si alternator sincron, cu AVR, robust, cu clasa mare de precizie calculat pentru un factor de putere de 0.9 (fata de clasicul 0.8); 

Generator portabil pe benzina Honda EU22iT1, tip invertor, 2.2 kW

Generator Honda tip inverter

Generatorul de curent Honda 2200W, EU22iT1 este compact si silentios, cu capacitatea de a alimenta chiar si cele mai sensibile echipamente electronice. Generatoarele benzina Honda sunt recunoscute pentru calitatea lor de utilizatorii profesionisti si privati din intreaga lume. Generatorul Honda portabil chiar daca este mic, are caracteristici care iti vor oferi o putere suficienta pentru a deservi echipamente electronice complexe chiar si in aer liber.

Generator curent pe benzina PRAMAC MES8000T, trifazat, 8.3 kVA

Generator benzina trifazat Pramac

Pramac MES8000T este un generator de curent trifazat, portabil, actionat de un motor termic pe benzina cu pornire manuala, la sfoara. Este echipat cu protectie la functionarea fara ulei si protectie termica la supraincalzire.

Generator curent benzina PRAMAC S12000, monofazat, 11.9 kVA, automatizare

Generator benzina cu automatizare Pramac

Pramac S12000 este un generator benzina robust, cu toate caracteristicile unui produs de prima clasa: puternic si economic, cu un design modern si un rezervor de combustibil usor, este perfect pentru utilizarea intensiva. Generatorul este echipat cu un panou de automatizare si control care permite integrarea multor accesorii si optiuni pentru un confort mai bun si pentru o comanda optima.

Generator diesel vs. generator benzina: ce alegi?

Generatoarele diesel sunt mai bune pentru utilizare intensa decat generatoarele benzina. Cele mai multe generatoare diesel mari sunt racite cu lichid, in timp ce cele mai mici si portabile sunt racite cu aer. Pentru utilizare prelungita, modelele racite cu lichid sunt mai bune, deoarece generatoarele curent racite cu aer se pot supraincalzi atunci cand sunt utilizate pentru perioade lungi de timp, in special cu temperaturi ambientale ridicate.
Generatoarele diesel sunt, de asemenea, proiectate sa functioneze sub sarcini grele pentru perioade lungi de timp. De fapt, au performante mai bune la sarcini mai mari decat la sarcini mici, prin urmare au cel mai bun randament cand sunt in sarcina.
Daca ai nevoie de un generator curent pentru a furniza energie electrica unei ferme sau unui santier de constructii de dimensiuni medii sau mari sau daca vrei sa suplimentezi alimentarea cu energie electrica a unei case echipata cu panouri solare, atunci un generator diesel este alegerea potrivita.

Generatoarele pe benzina sunt construite pentru utilizare intermitenta, nu sunt concepute ca generatoare electrice pentru casa in cazul intreruperilor prelungite de curent. Generatorul benzina este excelent pentru proiecte la scara mica, pentru perioade reduse de timp cum ar fi furnizarea de energie pentru o excursie in camping, pentru actionarea unor scule electrice si utilaje de constructii micii,  chiar si pentru alimentarea unor echipamente agricole mici.

In concluzie, cu cat necesarul de putere al aplicatiei si timpul de functionare al generatorului sunt mai mari, cu atat este mai potrivit este un  generator diesel.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum cumperi cel mai bun generator de curent citeste sfaturile noastre pentru alegerea generatorului de curent potrivit.

Daca ai intrebari suplimentare in legatura cu subiectul acestui articol sau daca vrei sa afli mai multe informatii despre produsele afisate pe masif.ro, te invitam sa ne contactezi CLICK AICI, fie la telefon 0374.477.200 sau e-mail  info@masif.ro.

Distribuie acest articol