13 tipuri de scule si echipamente cu acumulator de care ai nevoie pe un santier de constructii

top scule cu acumulator folosite pe un santier de constructii

Echipamentle si sculele electrice cu acumulator castiga din ce in ce mai mult teren atat in randul iubitorilor de bricolaj cat si in randul utilizatoriilor profesionisti in aplicatii care necesita utilizarea zilnica la intensitate ridicata a sculelor.

De cele mai multe ori calitatea curentului electric disponibil de santier nu este cea mai buna, iar cablurile prelungitoare lungi pe langa faptul ca sunt incomode si predispun la aparitia acidentelor, au si dezavantajul de a prezenta pierderi de energie direct proportionale cu lungimea lor. Acest lucru determina scaderea performantelor de lucru si duce la defectarea mai rapida si implicit reducerea duratei de viata a sculelor electrice.

Majoritatea sculelor electrice au acum alternative cu acumulator care au puteri similare si suficienta autonomie de lucru, iar incarcatoarele rapide iti permit sa incarci acumulatorul de rezerva suficient de repede. In plus, lipsa cablului iti ofera flexibilitate mai mare, practic poti lucra in orice zona a santierului cu aceeasi putere de lucru, fara sa depinzi de cabluri si prelungitoare.

Prin urmare astazi vedem din ce in ce mai des urmatoarele tipuri de scule cu acumulator pe santierele de constructii:

Masina de gaurit si insurubat cu acumulator

O masina de gaurit si insurbat cu acumulatori isi dovedeste utilitatea pe un santier de constructii la operatii de gaurire in lemn, metal sau caramida si pentru operatii de insurubat si desurubat. Daca dai des gauri in caramida sau BCA, ai nevoie de mai multa putere, atunci o masina de gaurit cu percutie reprezinta o alegere mai buna. Iar pentru lucrari de insurubat care necesita un cuplu mai mare, de exemplu pentru confectii metalice sau montaje acoperisuri, o masina de insurubat cu impact este o alegere mai potrivita.

Ciocan rotopercutor cu acumulator

Adesea pe un santier de constructii este nevoie sa dai mai multe gauri in beton, uneori de diametre mai mari sau, ocazional, trebuie sa executi operatii de spargere a zidariei. In acest caz o masina de gaurit cu percutie devine ineficienta si un ciocan rotopercutor cu acumulator este o alegere mai buna. Rotopercutoarele cu acumulatori au un sistem de impact mai performant decat cel al bormasinilor cu percutie, prin urmare pot dezvolta o energie de impact mai mare si sunt mai rezistente in special in cazul lucrarilor mai grele.

Ciocan demolator cu acumulator.

Lucrarile de demolare mai dificile sau mai mari pe care trebuie sa le efectuezi pe santierele de constructii necesita utilizarea unui ciocan demolator sau picamer cu acumulatori. Dezvoltarea acumulatorilor si cresterea capacitatii acestora de a inmagazina mai multa energie iti permit acum sa folosesti ciocanele cu acumulatori pentru mai mult timp fara sa fie nevoie sa incarci acumulatorul.

Polizor unghiular cu acumulator

Din 1954 cand Flex a inventat primul polizor unghiulat, flex-ul a evoluat foarte multe si in present nu poate sa lipseasca de pe nici un santier de constructii. Polizorul unghiular profesional cu acumulatori este deosebit de versatil, poate fi folosit pentru lucrari de taiere a metalelor feroase si neferoase, a zidariei, betonului sau placilor ceramice si pentru lucrari de polizare sau slefuire a metalelor, betonului sau a materialelor lemnoase.

Fierastraie cu acumulator

Pe un santier de constructii vei avea intotdeauna cate ceva de taiat si fiecare tip de fierastrau cu acumulator isi dovedeste utilitatea in aplicatii diverse:

  • un circular de masa cu acumulator poate fi folosit pentru debitarea si precisa a grinzilor si scandurilor din lemn, a parchetului, plintelor sau profilelor decorative, iar un circular de mana cu acumulator este foarte util pentru debitarea rapida a lemnului, prefabricatelor din lemn sau a materialelor plastice;
  • un pendular cu acumulator este ideal pentru taierea precisa a materilalelor lemnoase, a prefabricatelor din lemn (MDF, PAL), a materialelor din plastic sau metal;
  • un fierastrau alternativ cu acumulator este foarte eficient in lucrarile de demolare sau taiere a conductelor, tevilor sau a diferitelor materiele lemnoase, metalice sau din plastic.

Sisteme de iluminare cu acumulator

Lanternele, lampile si proiectoarele LED alimentate cu acumulatori sunt tot mai folosite pe santiere pentru iluminarea zonelor intunecate, iar un ultimul timp turnurile de iluminat cu acumulatori ofera suficienta lumina si autonomie pentru lucrul pe timpul noptii.     

Nivela laser si telemetru

O nivela laser si un telemetru sunt nelipsite de pe un santier de constructii sau de la o lucrare de amenajari interioare. O nivela laser, fie ca are lumina verde sau rosie, te ajuta sa lucrezi mai bine, traseaza una sau mai multe linii perpendiculare perfect drepte. Telemetrele te ajuta sa masori rapid, sa calculeze si sa memoreze distante, unghiuri, suprafete si volume pentru ca proiectul tau sa iasa perfect,

Drujbe cu accumulator

Drujbele cu acumulator sunt mult mai simplu si mai sigur de utilizat la lucrarile de tamplarie de pe un santier de constructii deoarece pornesc la o simpla apasare de buton, sunt mai usoare, nu au nevoie de benzina, ulei, bujii, functioneaza cu vibratii si zgomot mai reduse si fara fum.

 

 

Din cauza restrictiilor tot mai dure privind zgomotul si noxele emise, utiliajele cu motor termic de pe santierele din interiorul localitatilor, incep sa fie inlocuite de utiliaje de mica mecanizare pentru constructii alimentate cu acumulator precum:

Masini de debitat beton cu accumulator

Taierea peretilor din zidarie sau a podelelor din beton este mai usoara si mai rapida folosind o masina de debitat beton cu acumulator. Evolutia acumulatorilor din utima perioada permite functionarea masinilor de debitat cu acumulator sufficient timp, iar incarcatoarele rapide te asigura ca ai acumulatorul de rezerva gata de lucru. Echipata cu o panza abraziva, masina de debitat cu accumulator poate fi folosita pentru taierea fierului barelor de fier sau a tevilor si conductelor metalice.

Maiuri compactoare cu acumulator

 

Maiurile compactoare cu acumulatori lucreaza fara zgomot, fara noxe si cu costuri de exploatare mai mici, sunt ideale pentru lucraril din zonele urbane unde emisiile de noxe si zgomot sunt din ce mai restrictionate. Producatorii consacrati precum Wacker Neuson dezvoltat au acumulatori capabili sa inmagazineze suficienta energie pentru o zi de lucru, in plus acesti acumulatori pot fi usor schimbati de pe un mail compactor pe un alt utiliaj, de exemplu pe o placa compactoare sau un convertizor pentru vibrator de beton.

Placi compactoare cu acumulator

 

La fel ca maiurile si placile compactoare sunt disponibile acum cu acumulator. Costurile de utilizare mai mici, utilizarea mai usoara si restrictiile de mediu tot mai dure, determina constructorii sa inlocuiasca modelele cu motoare termice cu placi compactoare cu acumulator, in special in cazul placilor pentru lucrari de compactare a pamantului sau pentru montarea pavajelor.

Vibratoare de beton cu acumulator

Vibratoarele de beton cu acumulator elimina nevoia de cabluri de alimentare lungi, ofera lucratorului o libertate de miscare mai buna si contribuie la cresterea sigurantei pe santier.

Radio cu acumulatori

Pentru o atmosfera mai placuta, pentru ca timpul sa treaza mai usor si muncitorii sa lucreze mai cu spor un radio cu acumulatori este binevenit pe orice santier de constructii. Cea mai mare parte a radiourilor cu acumulatori iti permit sa asculti muzica de pe un stick USB, de pe telefon, din aplicatia sau de la posturile de radio preferate.

La ce sa fi atent atunci cand cumperi un echipament cu acumulatori pentru santier

Tensiunea si capacitateatea acumulatorilor

Cei mai multi producatori au in gama lor scule cu acumulatori de 12, 14 sau 18 V cu diferite capacitati. Daca doresti scule electrice cu acumulatori mai puternice, ai la dispozitie gama Flex Volt XR de 54 V de la Dewalt, sculele cu 2 acumulatori de 18 V sau cu un acumulator de 40 V de la Makita sau sculele cu acumulator MX Fuel de la Milwaukee

Tipul incarcatorului

Pentru incarca acumulatorii in siguranta si cat mai repede, iti recomandam un incarcator rapid cu sistem de ventilatie pentru mentinerea temperaturii si cu system de monitoarizare a nivelului de incarcare a celulelor bateriilor.

Garantia si servisarea sculelor

Cum orice scula sau echipament au nevoie de intretinere, revizie sau reparatie, termenul de garantie, impreuna cu posibilitatea de servisare rapida sunt alti factori pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand urmeaza sa cumperi o scula electrica cu acumulatori pentru santier.

Pe masif.ro gasesti o varietate foarte mare de scule electrice profesionale cu acumulatori de la cei mai renumiti producatori: Milwaukee, DeWalt, Flex, Bosch, Fein, Makita sau Hikoki.

Daca ai o nelamurire sau vrei un sfat de la specialistii nostrii ne poti trimite un mesaj ,scrie la info@masif.ro sau ne poti suna la 0374 477 200.

Distribuie acest articol