Convertoare auto

Un convertor auto este extrem de util atunci cand ai nevoie de curent, dar nu ai o sursa conectata la retea. El poate fi usor alimentat de la orice borna pentru bricheta auto si poate fi utilizat pentru alimentarea cu energie electrica a diferitelor echipamente electronice si scule electrice.

Fii pregatit in orice moment pentru situatii neprevazute si echipeaza-ti garajul cu redresoare auto, roboti de pornire auto si convertoare auto de la Masif. Convertorul electric pentru autoturisme, autoutilitare si camioane transforma tensiunea curentului electric de la 12V la 230V. 

Cum alegi cel mai bun convertor auto?

Tensiunea de alimentare pentru convertorul auto

Cel mai frecvent, tensiunea de alimentare a unui convertor auto este 12V, aceasta fiind si tensiunea bateriei de pe masina ta. Pe piata sunt disponibile si convertoare auto care utilizeaza baterii de 24V, 36V, 48V sau 56 V, pentru aplicatii care necesita puteri mai mari. Asigura-te ca tensiunea de intrare a convertorului auto corespunde cu tensiunea bateriei de la care il alimentezi.

Tensiunea furnizata de convertorul auto

In Europa, tensiunea cu care sunt alimentate majoritatea echipamentelor electrice, furnizata de reteaua electrica, este de 230V, de aceea, cele mai intalnite pe piata din Europa sunt convertoarele auto 12V 220V (230 V). Ai grija atunci cand comanzi un convertor auto ca acesta sa aiba o tensiune de iesire de 230 V si nu de 110 V, tipica convertoarelor auto din Statele Unite ale Americii.

Puterea convertorului auto

Puterea furnizata in mod continuu de un convertor auto trebuie sa fie mai mare decat suma tuturor puterilor echipamentelor care vor fi alimentate simultan de acesta. Asadar, alege un convertor 12V 220V, in functie de puterea echipamentelor pe care le va alimenta.

Conexiuni si prize ale convertorului auto

Convertoarele auto mici se conecteaza direct la priza de 12V a unui vehicul (bricheta), in timp ce convertoarele mai mari se pot conecta direct la baterii, cu ajutorul cablurilor furnizate de producator. Atunci cand cumperi un convertor auto 12V 220V, verifica daca acesta se conecteaza la bricheta masinii sau trebuie conectat direct la baterie, prin intermediul unor cabluri.

In functie de aparatele pe care le vei alimenta prin intermediul convertorului auto, ia in considerare de cate prize vei avea nevoie si daca ai nevoie de prize cu impamantare.

 

Descopera pe Masif.ro oferta noastra de convertoare auto si comanda cu incredere modelul de care ai nevoie. Daca nu esti sigur ce model sa comanzi, echipa Masif te ajuta sa alegi un convertor potrivit nevoilor tale si il trimite rapid catre tine. Verifica si oferta de redresoare auto sau roboti de pornire auto, accesorii ideale pentru atelierul tau auto sau garaj.

Vezi mai multe › Mai putine ›

3 Produse

produse/pagină
    • Transport gratuit
    In stoc

    Convertor 12-230 V Telwin CONVERTER500, putere maxima 1000 W

    638,99 lei 666,00 lei
    • Transport gratuit

3 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact