Convertoare auto

Convertorul electric pentru autoturisme, autoutilitare si camioane, transforma tensiunea curentului electric de la 12 V la 230 V. Astfel vei putea alimenta echipamente electrice cu tensiunea de 230 V. Poti alimenta laptopul sau cafetiera, daca esti in vacanta cu cortul, poti alimenta polizorul, bormasina sau alte scule electrice, daca ai de facut lucrari departe de o retea electrica.

Cum alegi cel mai bun invertor auto

  • Tensiunea de alimentare a invertoarelor auto

Cel mai frecvent tensiunea de alimentare a invertorului auto este 12V, acesta este tensiunea bateriei de pe masina ta. Pe piata sunt insa disponibile si invertoare auto care utilizeaza baterii de 24V, 36V, 48V sau 56 V pentru aplicatii care necesita puteri mai mari. Asigurate ca tensiunea de intrare a invertorului auto corespunde cu tensiunea bateriei de la care il alimentezi.

  • Tensiunea furnizata de invertorul auto

In Europa tensiunea cu care sunt alimentate majoritatea echipamentelor electrice, furnizata de reteaua electrica, este de 230 V, de aceea cele mai intalnite pe piata din Europa sunt invertoarele auto 12 V 220 V (230 V). Ai grija atunci cand comanzi un invertor auto ca acesta sa aiba o tensiune de iesire de 230 V si nu de 110 V tipica invertoarelor auto din Statele Unite ale Americii.

  • Puterea invertorului auto

Puterea furnizata in mod continuu de invertorul auto trebuie sa fie mai mare decat suma tuturor puterilor echipamentelor care vor fi alimentate simultan de acesta. Asadar alege invertorul auto 12 V 220 V functie de puterea echipamentelor pe care le va alimenta.

  • Conexiuni si prize ale invertorului auto

Invertoarele auto mici se conecteaza direct la priza de 12V a unui vehicul (bricheta), in timp ce invertoarele mai mari se pot conecta direct la baterii cu ajutorul cablurilor furnizate producator. Atunci cand cumperi un invertor auto 12 V 220 V, verifica daca acesta se conecteaza la bricheta masinii sau trebuie conectat direct la baterie prin intermediul unor cabluri.
Functie de aparatele pe care le vei alimenta prin intermediul invertorului auto, ia in considerare cate prize vei avea nevoie si daca ai nevoie de prize cu impamantare.

Descopera oferta Masif de invertoare auto 12 V 220 V si comanda cu incredere modelul de care ai nevoie, iar echipa Masif il trimite rapid catre tine.

Vezi mai multe › Mai putine ›

4 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact