Convertoare auto

Masif.ro iti pune la dispozitie o intreaga gama de convertoare auto, ideale in orice situatie. Astfel, poti alimenta laptopul sau cafetiera, daca esti in vacanta cu cortul, poti alimenta polizorul, bormasina sau alte scule electrice, daca ai de facut lucrari departe de o retea electrica. Nimic nu mai poate sta in calea realizarii proiectelor tale.

Convertorul electric pentru autoturisme, autoutilitare si camioane, transforma tensiunea curentului electric de la 12V la 230V. 

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Tensiunea de alimentare a invertoarelor auto

Cel mai frecvent, tensiunea de alimentare a invertorului auto este 12V, acesta fiind si tensiunea bateriei de pe masina ta. Pe piata sunt insa disponibile si invertoare auto care utilizeaza baterii de 24V, 36V, 48V sau 56 V, pentru aplicatii care necesita puteri mai mari. Asigura-te ca tensiunea de intrare a invertorului auto corespunde cu tensiunea bateriei de la care il alimentezi.

Tensiunea furnizata de invertorul auto

In Europa, tensiunea cu care sunt alimentate majoritatea echipamentelor electrice, furnizata de reteaua electrica, este de 230V, de aceea cele mai intalnite pe piata din Europa sunt invertoarele auto 12V 220V (230 V). Ai grija atunci cand comanzi un convertor auto ca acesta sa aiba o tensiune de iesire de 230 V si nu de 110 V, tipica invertoarelor auto din Statele Unite ale Americii.

Puterea invertorului auto

Puterea furnizata in mod continuu de un invertor auto trebuie sa fie mai mare decat suma tuturor puterilor echipamentelor care vor fi alimentate simultan de acesta. Asadar, alege un convertor 12V 220V, in functie de puterea echipamentelor pe care le va alimenta.

Conexiuni si prize ale invertorului auto

Invertoarele auto mici se conecteaza direct la priza de 12V a unui vehicul (bricheta), in timp ce invertoarele mai mari se pot conecta direct la baterii, cu ajutorul cablurilor furnizate de producator. Atunci cand cumperi un invertor auto 12V 220V, verifica daca acesta se conecteaza la bricheta masinii sau trebuie conectat direct la baterie, prin intermediul unor cabluri.

In functie de aparatele pe care le vei alimenta prin intermediul invertorului auto, ia in considerare de cate prize vei avea nevoie si daca ai nevoie de prize cu impamantare.

Descopera pe Masif.ro oferta noastra de convertoare auto si comanda cu incredere modelul de care ai nevoie. Daca nu esti sigur ce model sa comanzi, echipa Masif te ajuta sa alegi un convertor potrivit nevoilor tale si il trimite rapid catre tine. Verifica si oferta de incarcatoare si roboti de pornire auto sau redresoare auto, ideale pentru atelierul tau auto sau in garajul tau.

Vezi mai multe › Mai putine ›

3 Produse

produse/pagină

3 Produse

produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact