Incarcatoare-roboti de pornire-convertoare auto

Fie ca esti doar un posesor de automobil care vrea sa-si intretina singur masina sau ai propriul tau atelier auto, pe Masif.ro iti punem la dispozitie o varietate de redresoare auto, roboti de pornire auto, incarcatoare si convertoare auto. Astfel, poti prelungi viata acumulatorilor auto cu ajutorul unui redresor, iar un robot de pornire este ideal pentru pornirea rapida a autovehiculului, in diminetile friguroase de iarna, cand temperaturile scazute pot duce la descarcarea bateriilor auto. Fiind usor de utilizat, un incarcator de baterii auto este convenabil si util in orice garaj sau atelier auto. Un convertor auto se va dovedi si el extrem de util atunci cand ai nevoie de curent, insa nu ai o sursa de la retea. Asadar, el poate fi usor conectat si alimentat de la orice borna pentru bricheta auto, putand fi utilizat pentru alimentarea cu energie electrica a diferitelor echipamente electrice si electronice.

La ce ajuta redresoarele si accesoriile de incarcare si pornire auto?

Un redresor de incarcat baterii transforma curentul alternativ, de la priza, in curent continuu, in vederea incarcarii acumulatorilor auto descarcati, cu ajutorul unor cabluri de alimentare, ce sunt cuplate la borne.

Redresoarele si accesoriile de incarcare te pot ajuta in multe situatii critice, mai ales ca bateriile auto nu te anunta din timp ca urmeaza sa se descarce si atunci cand te astepti cel mai putin, masina nu mai porneste. 

Cea mai des intalnita utilizare este pentru pornirea de urgenta. Cu un redresor de baterii poti remedia acest impediment rapid, fara a fi necesar sa apelezi la un service. In acest caz, incarcatorul auto furnizeaza curentul de pornire necesar atunci cand bateria este descarcata si functia folosita la pornirea de urgenta a motorului se numeste robot de pornire.

Asadar, una dintre cele mai evidente utilizari ale redresoarelor auto este si aceea de incarcare a bateriilor descarcate.

Pe langa avantajul de a te scoate din impas, un redresor te ajuta si sa prelungesti ciclul de viata a unei baterii. Daca bateria ta este solicitata constant de frig sau gradul de uzura a acesteia s-a accentuat, incarcarea periodica a bateriei te ajuta sa o mentii in parametrii optimi de functionare, pentru mai mult timp. 

Un alt avantaj oferit de acest aparat este furnizarea de curent pentru incarcarea diferitelor dispozitive, cum ar fi telefonul, laptopul, camera foto.

Cum alegi accesoriile potrivite?

Pentru a fi sigur ca alegi aparatul potrivit pentru tine si nevoile tale este important sa tii cont de o serie de parametri. 

  • Tipul de acumulatori ce pot fi incarcati cu redresoare auto - acesta este primul lucru ce trebuie verificat atunci cand doresti sa achizitionezi un redresor baterii, si anume ce acumulatori pot fi incarcati cu acesta (acumulatori pe baza de acid, AGM, acumulatori cu gel, acumulatori cu calciu etc.).
  • Tensiunea furnizata de aparatul de incarcat - aceasta trebuie sa corespunda cu tensiunea acumulatorului pe care doresti sa il incarci. Majoritatea autoturismelor si motocicletelor functioneaza cu acumulatori de 12 V, insa camioanele si tractoarele au baterii de 24 V. Fii atent la acest aspect atunci cand alegi redresorul sau poate alegi unul care poate furniza atat 12 V, cat si 24 V.
  • Amperajul redresorului auto - adica cantitatea de curent electric transmisa catre acumulator. Amperajul influenteaza in mod direct timpul de incarcare a bateriei, astfel ca un redresor de incarcat baterii cu amperaj mare, va incarca mai repede decat unul cu un amperaj mai mic.
  • Functiile utile - redresoarele performante ofera o serie de avantaje utile, care usureaza folosirea aparatului, cum ar fi: incarcare automata, incarcarea rapida, protectie la inversarea polaritatii, oprire automata, protectie la suprasarcina sau protectie la supraincalzire si scanteie.
  • Dimensiunea si greutatea - un factor ce trebuie luat in considerare pentru a-ti facilita usurinta cu care folosesti aparatul. Acestea favorizeaza o manevrare si depozitare mai usoara.

Pe site-ul nostru gasesti redresoare auto profesioniste, roboti de pornire auto, convertor auto sau incarcatoare, indiferent de nevoile tale. Gama larga disponibila pe site iti permite sa alegi exact ceea ce ti se potriveste!

 

 

Vezi mai multe › Mai putine ›

Produsele 1-60 din 91

Pagina
produse/pagină

Produsele 1-60 din 91

Pagina
produse/pagină

Nu gasesti produsul dorit?

Contacteaza-ne la 0374 477 200 sau folosind formularul de contact

Noutati de pe blog Vezi toate articolele