Masini de taiat asfalt si beton

Masini de taiat asfalt si betonPrima recomandare a specialistilor din domeniul constructiilor este sa avem la indemana utilaje si unelte potrivite, pe care sa ne putem baza. Utilajele puternice, specializate pentru executarea unor lucrari precise, te ajuta sa duci la bun sfarsit orice proiect, indiferent de complexitatea lui, intr-un timp scurt, cu efort minim si cu rezultate excelente.

Masinile de taiat beton si asfalt sunt utilizate la constructia de drumuri si autostrazi, pentru restaurarea pardoselilor industriale, pentru decuparea asfaltului in vederea interventiilor la retele de apa, gaz sau electricitate. Cu ajutorul discurilor diamantate specifice, aceste masini sunt esentiale pentru taierea rosturilor de dilatatie in pardoseli, plafoane din beton sau drumuri si poduri asfaltate. Aceste masini sunt utilizate pentru taierea suprafetelor plane din:
- beton vechi sau proaspat / verde, cu sau fara armatura din fier beton
- mixturi asfaltice cu bitum pur (BA 8, BA 16, BA 25), mixturi cu bitum modificat  cu fibre (MASF 8, MASF 16), beton asfaltic rugos (BAR 16)

Principalele specificatii ale masinilor de taiat asfalt si beton:

 • Diametru disc diamantat / adancime maxima de taiere
 • Reglare adancime de taiere
 • Nivel de vibratii
 • Capacitate cilindrica si putere motor
 • Capacitate rezervor apa
 • Diametrul rotilor

Alte particularitati constructive

 • Posibilitate de taiere cu 2 discuri diamantate, pentru slituirea canalelor
 • Sistem blocare roata
 • Cupla rapida pentru conectarea rezervorului de apa la sistemul de furtunuri pentru taiere umeda

Taiere uscata sau taiere umeda

Poti opta pentru taiere uscata sau taiere umeda, in functie de tipul de material sau in functie de cerintele proiectului. Este de preferat sa se utilizeze taierea umeda, intrucat apa actioneaza ca agent de racire si ajuta la extinderea duratei de viata a discului diamantat. Pentru taierea unor cordoane mai lungi se recomanda taierea umeda, intrucat ofera posibilitatea de a tine sub control cantitatea de praf rezultata. Discurile pentru taiere uscata pot fi utilizate atat pentru taierea uscata, cat si pentru cea umeda, in functie de echipament si de proiect.

Roata de reper

Roata de reper are rolul de a asigura precizia rectilinie a taieturii, indiferent de lungimea propusa.
Prin desfacerea unei piulite, roata de reper poate fi reglata exact la pozitia discului. Pentru aceasta se va efectua o taietuta pe o suprafata dreapta, la adancimea minima de taiere si lungimea minima a bratului de sustinere a rotii de ghidaj. Utilajul va fi apoi retras, fara a aplica forte laterale, iar roata de reper poate fi aliniata exact deasupra liniei de taiere.

Alege discurile diamantate potrivite

Masinile de taiat beton si alfalt pot fi echipate cu discuri diamantate avand diametrul de 300, 350, 400, 450 sau 500 mm

Performantele unei masini de taiat asfalt si beton – viteza de lucru si precizia taieturii – sunt influentate in mod direct de discurile diamantate cu care sunt echipate. Acestea se aleg in functie de tipul suprafetei prelucrate, mixtura de diamante si pulberi metalice ale structurii segmentelor diamantate fiind diferita de la un tip de disc la altul  :

 • Discuri diamantate pentru asfalt - asfaltul este un material foarte abraziv si de aceea, poate uza discurile foarte repede;
 • Discuri diamantate pentru beton proaspat – betonul proaspat este si mai abraziv decat asfaltul, de aceea sunt recomandate discuri diamantate cu o structura foarte dura
 • Discuri diamantate pentru beton – betonul vechi nu este un material atat de abraziv precum asfaltul sau betonul proaspat, prin urmare uzeaza mai putin discul diamantat sa tineti cont si de tipul de beton pe care trebuie sa il taiati; esta poate fi beton simplu, beton armat sau beton proaspat.

Segmentele diamantate sunt confectionate dintr-o mixtura de diamante si pulberi metalice. Diamantele utilizate sunt realizate sintetic, ulterior sunt amestecate cu o pulbere metalica ce contine elemente precum cobalt, fier, tungsten, cupru, carburi si alte materiale.

Recomandare de utilizare discuri diamantate

Din cauza incompatibilitatii dintre caracteristicile constructive ale discului si tipul materialului debitat, diamantele discului ar putea sa nu „se descopere”. In acest caz, discul trebuie folosit (cateva taieturi) intr-un material mai abraziv. Se poate folosi si o piatra speciala pentru curatarea discurilor diamantate

 

Daca ai intrebari suplimentare in legatura cu subiectul acestui articol sau daca vrei sa afli mai multe informatii despre produsele afisate pe masif.ro, te invitam sa ne contactezi CLICK AICI, fie la telefon 0374.477.200 sau e-mail info@masif.ro

Distribuie acest articol